slider
Tuin / Oprit en terras

Handig te plaatsen terrasplanken

Deze terrafina®terrasplanken laten zich eenvoudig in elkander klikken door zijn ingenieus klik & klem-systeem. Hierdoor ontstaat er een enorme tijdbesparing omdat men niet meer moet voorboren en ook niet elke montageclip dient vast te schroeven. In de praktijk spreken we van 50 % tijdbesparing. 

Demontageclip

De toepassing van de demontageclip is enorm veelzijdig en kan door de installateur bij plaatsing van de terrasplanken vrij bepaald worden.

Enerzijds kan de clip aangewend worden bij plaatsing van de voorlaatste plank van het terras en dit wanneer er met een volledige terrasplank afgesloten wordt.

De startclip Massiv krijgt dan de functie van eindclip en de eindgebruiker heeft dan steeds de mogelijkheid zijn twee laatste terrasplanken te demonteren voor toegang tot zijn terras.

Anderzijds moet je in het terras geen speciale deksels meer voorzien voor het eventuele toegangen naar regenputten, mazouttanks, afvoerputjes regenwater,…want door toepassing van de demontageclip op deze plaatsen kan je op eenvoudige wijze (zonder enige vorm van beschadiging) de terrasplanken demonteren en naderhand terug monteren.

Smalle voegen

De montage van de terrasplanken gebeurt volledig verdekt. Door het uitgekiende klik & klemsysteem ontstaat er een smalle voeg van 3 à 4 mm en laat de terrasplanken volledig tot zijn recht komen. De smalle voeg is bovendien uitermate ‘vriendelijk’ voor de blote voeten en de kinderen (bijvoorbeeld: kindervingers zullen nooit geklemd geraken tussen de voegen). Door het klik & en klemsysteem kunnen de terrasplanken praktisch in elke hoek ten opzichte van de onderconstructie gemonteerd worden.

Geïntegreerde antislip strips 

Het Lignodur®terrafina systeem is het enige systeem op de markt dat geïntegreerde antislip strips heeft in al zijn draagbalken, zowel de draagbalken uit de Lignodur®grondstof als de aluminium draagbalken.

Het verschuiven van de terrasplanken wordt hierdoor verhinderd en uiteraard vervalt het tijdrovend aanbrengen van kleefstrips en/of schroeven van de terrasplanken om te verhinderen dat de terrasplanken verschuiven. 

Dakterrassen

Het Lignodur®terrafina systeem biedt door de toepassing van plaatankers in combinatie met de draagbalk een speciale oplossing voor terrassen op platte daken. Door het eenvoudig schuiven van een plaatanker op de draagbalk, een beschermingsmat en een betondal kan je probleemloos een plat dak voorzien van een terras…uiteraard zonder te schroeven.

Variabele opbouwhoogte

Binnen het gamma van het  Lignodur®terrafina systeem zijn regelbare dragers voorzien, met een bovenplaatje aangepast aan de draagbalken, waardoor deze schroefloos op de draagbalk worden voorzien.

Voor een geringe opbouwhoogte biedt het systeem een draagbalk aan van 17 mm, wat dikwijls van toepassing is bij de renovatie van oudere gebouwen.