slider
Tuin / Oprit en terras

De beste verharding voor jouw terras

Een terras is pas helemaal klaar wanneer je er volop van kunt genieten. Voor de aanleg heb je vandaag ruime keuze tussen klinkers, grind of de mooiste tegels. Of ze nu in keramische-, beton of natuursteenversie verschijnen, ze weten allemaal te pronken. Een overzicht van hun troeven, en enkele nieuwigheden op een rijtje.

Trends & nieuwigheden

Het tegellandschap evolueert om jouw terras er nog mooier te doen uitzien en een superieure kwaliteit te bieden.

Grote formaten

Terrassen zijn groot, we zitten buiten dan ook graag ruimtelijk. Grote formaten blijven een trend. Meer tegelgamma’s krijgen daarom een grotere variant. In de kleinere formaten evolueert de keuze eerder naar langwerpig in plaats van vierkant. Daarnaast zijn ook multi-formaten en speelsere vormen enorm in trek.

Intense impregnering

Impregnering vermindert de impact van zon, regen en andere externe factoren. Het resultaat? Een topproduct met tijdelijke water- en vuilafstotende werking, een sterk verminderde kans op kalkuitbloei en een langdurige diepe kleurvastheid.

Ingebouwde ledverlichting

Nu is er ook een speciale zwevende trede te verkrijgen, mét ledverlichting. Net dat íetsje meer voor de perfecte afwerking van een modern terras.

Kiezen tussen keramiek, beton of natuursteen?

Om een keuze te maken tussen de verschillende materialen aan tegels, kan je best de verschillende troeven, voordelen en nadelen afwegen.

Keramiek

Keramische tegels zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk en zijn mooi egaal. Ze zijn kleurvast en beschikbaar in enorm veel uitzichten zoals beton, hout of natuursteen. Je kan keramische tegels zowel binnen als buiten plaatsen, handig als je hetzelfde uitzicht wenst voor je terras en je interieur.

© Stone & Style

Beton

Betontegels zijn vandaag erg in trek. Beton beschikt dan ook over de eigenschappen vorstvrij, anti-slip, waterdoorlatend, goedkoop in vergelijking met andere producten. Betontegels met een coating zijn ook onderhoudsvriendeijk. 

Opmerkeijk binnen beton is de verschuiving van grijs-zwart naar genuanceerde en warmere kleuren.

De absolute trend is een totaalconcept met tegels, trappen, boordstenen en betonnen tuinmeubilair in dezelfde afwerking en kleur. De tuin wordt een sfeervol verlengstuk van de woning.

Natuursteen

Natuursteen tegels vertonen een zekere charme door hun oneffenheden en natuurlijk uitzicht. Ze zijn vlekgevoelig maar vlekken kunnen na een tijdje weer vanzelf verdwijnen.

Donkere of lichte tegels?

Alle materialen die zand bevatten zullen opwarmen in de zon, maar de kleur heeft wel een invloed op de temperatuur. Tegels met een lichtere kleur worden minder warm dan die met een donkere kleur, al is het verschil beperkt. 

Kies je toch voor donkerdere tegels, hou er dan rekening mee dat deze meer uitzetten door de warmte. De uitzettingsvoegen moeten dus breder zijn dan bij lichte tegels.

Terrasdagen tot en met 21 april

Ontdek de nieuwigheden en acties binnen keramische-, natuursteen- of betontegels in de grote toonzaal van Paesen Tuinexpo in Peer. Op basis van een plan kunnen wij meteen een gratis prijsofferte bezorgen. Meer info:  011665550 of via dit contactformulier.

© Stone & Style