umbris kg 01 slider
Tuin / Oprit en terras

Architecturale zonwering

Anno 2018 wil je het jaar rond van je tuin genieten. Met een lamellendak, dat voor schaduw zorgt bij mooi weer en dat je kunt sluiten bij regenweer, biedt Umbris een architecturaal antwoord op ons Belgisch klimaat. Op Batibouw presenteert de Belgische specialist van terrasoverkappingen bovendien een gloednieuwe toepassing.

Een lamellendak is een architecturale multifunctionele oplossing om zonwering te bieden dat alle weer en wind doorstaat. Je kunt het lamellendak aanbrengen aan de achterkant van je huis. Handig, want met de opkomst van de grote glaspartijen aan de tuinkant dringt ook de nood aan een goede klimaatcontrole in huis zich op. En door een terrasoverkapping te plaatsen aan je achtergevel hou je het binnen koel zonder dat je aan lichtinval hoeft in te boeten. Maar de oplossingen van Umbris zijn veelzijdiger dan dat. Combineer je het lamellendak met bijvoorbeeld zijwanden of een windscherm, dan kun je overal in je tuin je eigen buitenkamer creëren.

In trapeziumvorm

Niet alleen rechthoekige of vierkante lamellendaken zijn mogelijk, ook een schuin model kan. Zo realiseerde Umbris als eerste fabrikant in België een trapeziumvormige oplossing: de lamellen zijn achteraan korter dan vooraan, en ook opzij lopen ze netjes schuin mee. 

Multifunctionele buitenruimte

Door te kiezen voor kantelbare lamellen wordt de luifel of overkapping tegelijk een multifunctionele buitenruimte. Bij regenweer sluit je de lamellen namelijk met één druk op de knop. Plaats je ook verwarmingselementen, een geluidsinstallatie en ledstrips of spotjes, dan geniet je het hele jaar door van deze buitenplek. Op warme dagen zet je de lamellen schuin en krijg je een mooi schaduwpatroon dankzij het zonlicht dat door de shutters speelt.