Tuin / Oprit en terras

100% milieuvriendelijke infiltratieblokken

Met de infiltratieblokken Hydrorock brengt Marlux een 100% ecologische oplossing voor drainage van tuinen en lijnafwatering rond verhardingen. Een slim en snel systeem. Waterplassen zijn verleden tijd, terwijl regenwater beschikbaar blijft voor bomen en planten.

Met de Hydrorock-infiltratieblokken van Marlux wordt regenwater over de volledige lengte van het terras of de tuin snel gebufferd en geïnfiltreerd in de bodem. Een enkel blok kan tot 170 liter water absorberen. De blokken zijn geschikt voor drainage in tuinen, lijnafwatering rondom verhardingen, onder (grind)paden en bij op- en afritten. 

Infiltratieput

Marlux verdeelt ook een Hydrorock-infiltratieput. Deze traditionele afvoerput – maar dan zonder afvoer – is afgewerkt met een metalen rooster inclusief filter. Gecombineerd met de infiltratieblokken creëer je zo een opvangreservoir van honderden liters. Perfect om te plaatsen onder een buitenkraan of in het midden van het terras.

Hydrorock is gemaakt van steenwol, een 100% natuurlijk materiaal op basis van basalt. Het is bijzonder sterk en bestand tegen erosie door planten en boomwortels. De blokken zijn omwikkeld met een filterdoek dat instroming van zand en grond voorkomt. Andere troef is de makkelijke plaatsing: leg de blokken gewoon tegen elkaar, op circa 20 cm onder het maaiveld, zonder lijm of leidingwerk. Het resultaat? Een fraaie buitengoot.

5 troeven van Hydrorock

  • levenslange werking
  • geen leidingwerk nodig
  • 100% milieuvriendelijk
  • beloopbaar &overrijdbaar (max. 2.500 kg per m2)
  • direct klaar voor gebruik 

De infiltratieblokken zijn verkrijgbaar vanaf 27,25 euro per stuk, de infiltratieput vanaf 66,57 euro per stuk.