slider
Tuin / Afsluitingen

Gevulde wand tegen geluidsoverlast

De tuin bij je thuis is vaak de plek waar jij en je gezin op zoek gaan naar rust en ontspanning. Dat lukt helaas niet altijd. Blaffende honden uit de buurt, ijverige buren die aan de slag gaan met de grasmaaier of de hogedrukreiniger, het lawaai van het drukke verkeer in de straat, … Betafence komt met een doeltreffende oplossing: Gabion Stonewall is een stijlvolle gevulde wand die gebruikt kan worden als individuele geluiddempende maatregel.

In samenwerking met Betafence voerde de Universiteit van Gent recent een onderzoek uit naar de geluiddempende eigenschappen van de Gabion Stonewall. Uit die wetenschappelijk onderbouwde studie blijkt dat de Gabion Stonewall van Betafence uitermate geschikt is als particuliere oplossing om geluid in huis en tuin te reduceren.

De testen - uitgevoerd bij een wand van 160 cm hoog, 30 cm dik en gevuld met lavastenen van 60/100 mm -  wezen immers uit dat Gabion Stonewall het geluid met circa 4,5 dB(A) vermindert.

Verminder het omgevingsgeluid

Dit is het advies van Betafence om met behulp van een Gabion Stonewall makkelijk tot een maximale vermindering van het omgevingsgeluid te komen:

  • Plaats de wand zo dicht mogelijk bij de geluidsbron,
  • Vul de wand op met een poreuze steen zoals lava en van een zo klein mogelijk kaliber,
  • Bij een hoogte van 200 cm heeft de wand een nog beter geluiddempend effect,
  • Wanneer je kiest voor een minder dikke wand, resulteert dit vanzelfsprekend in een lagere geluidreductie,
  • Voor een optimale geluidreductie vormt de lengte van de wand een hoek van 160° ten opzichte van de geluidontvanger.

Gemakkelijke constructie

Gabion Stonewall is gemakkelijk te monteren en te installeren is. Zo beschikt de Gabion Stonewall over een uniek, geïntegreerd paalconcept waarmee de constructie van een leien dakje loopt. Eens de wand na plaatsing is gevuld, worden de vierkante palen (60 x 60 mm) volledig aan het oog onttrokken. Standaard gelaste panelen (Zincalu® coating voor een lange levensduur, breedte 2000 mm, hoogtes van 1600 tot 2000 mm) worden aan de palen vastgemaakt via een universeel bevestigingsstuk dat toelaat een wand op te bouwen met een dikte naar keuze (200, 250 of 300 mm).

 

Bij een wandhoogte van 203 cm is het nieuwe Betafence-paalconcept bestand tegen windkrachten tot 165 km/u.