slider
Interieur / Vloeren

Volle kurkvloer of cementtegels?

Santana lanceert ‘Vintage’ een gloednieuwe natuurlijke kurkvloer met het typische uitzicht van cementtegels in twee verschillende motieven. De planken zijn voorzien van het Uniclic®-kliksysteem voor een eenvoudige zwevende plaatsing. De onder- en bovenlaag van massieve kurk houden je voeten warm en voorkomen irritante holle loopgeluiden.

Met deze natuurlijke vloer, die beschikbaar is in twee verschillende vintage motieven (Vintage Cool en Retile Bold), breng je een retro accent in huis en geniet je tegelijk van alle interessante eigenschappen van kurk. De vloer komt niet alleen in landelijke en vintage interieurs tot zijn recht. Ook in een loft of een herenhuis staat de retro vloer beeldig.

Bovenop bestaande vloer

Tussen de onderlaag en toplaag van 100% kurk zit het Uniclic®-kliksysteem dat de planken gewoon in elkaar laat klikken. Een handige Harry plaatst de vloer met bijbehorende plinten en afwerkingsprofielen met gemak zelf.

De zwevende plaatsing gebeurt op een geëgaliseerde ondergrond. Interessant is dat je de kurkvloer ook bovenop een bestaande vloer kan plaatsen. Dat bespaart je flink wat tijd en geld bij renovatie.  

Voordelen van de kurkvloer

  • Geen loopgeluiden, dankzij de volle onder- en bovenlaag
  • Warme voeten, door de kurk de omgevingswarmte opneemt  
  • Intensief beloop, dat bewijst de slijtageklasse 23

De retro kurkvloer is een 100% natuurproduct en kan bovendien volledig worden gerecycleerd.
De aanbevolen verkoopprijs van de kurkvloer Vintage met Uniclic®-kliksysteem bedraagt 45,45 euro/m², exclusief 6 of 21 % btw en plaatsing.