Interieur / Vloeren

Het klikt met mineraal

Santana verbreedt het bestaande assortiment kurkvloeren en -wanden, en introduceert met Mineral een gloednieuw op-en-top natuurlijk en volledig recycleerbaar materiaal. Het nieuwe materiaal vormt de basis van de nieuwste collectie Mineral: de eerste tegelvloer met kliksysteem die je ook bovenop een bestaande vloer kan plaatsen.

Zeg niet zomaar tegelvloer tegen Mineral. Deze gloednieuwe vloer is de eerste tegelklikvloer die je bovendien bovenop een bestaande vloer kan plaatsen. Dankzij de Uniclic®-techniek klikken de tegels gewoon in elkaar en plaats je de vloer snel en gemakkelijk zelf.  Bovendien is het mogelijk om de 8 mm dikke tegels bovenop een bestaande vloer te plaatsten. Bij renovatie spaar je zo flink wat tijd en geld uit. 

De vloertegels zijn perfect vorm- en maatvast. Je plaatst ze zonder uitzetvoegen of profielen tot tegen de wand. Ook plinten zijn geen vereiste voor een piekfijn afgewerkte Mineral-tegelvloer.

Mineral Wood & Mineral Stone

Hou je van het specifieke uitzicht van een betonvloer? Mineral Stone met coole betonprint in beige, lichtgrijs, donkergrijs en staalgrijs valt ongetwijfeld in de smaak.

Mag het wat warmer ogen? Dan is Mineral Wood met een print van eikenhout in vier afwerkingen (select honing, tradition heritage naturel patiné, tradition premium wit en tradition staalgrijs) iets voor jou. 

100% natuurlijk

Mineral bevat enkel natuurlijke grondstoffen waaronder vermalen steengruis, houtvezel en natuurlijke harsen. De tegels zijn opgebouwd uit een geluiddempende onderlaag waarop een minerale draagplaat met beton- of houtprint rust.

De draagplaat wordt afgewerkt met een milieuvriendelijke hot coating als extra bescherming tegen slijtage. De coating maakt de tegels krasvast en UV-bestendig, en zorgt voor een gemakkelijk onderhoud. Anders dan een klassieke tegelvloer voelt Mineral warm aan en dat is aangenaam wanneer je graag op blote voeten loopt.

De hoge thermische isolatiecoëfficiënt van Mineral maakt de vloer geschikt voor vloerverwarming.

Vochtbestendig

Eenzelfde vloer in de keuken en de leefruimte? Of op de volledige bovenverdieping inclusief de badkamer? Met de tegelvloer Mineral kan het probleemloos.

Mineral voldoet aan de vereisten van slijtageklasse 23 en trotseert met gemak intensief beloop. De vloertegels kunnen niet alleen tegen een stootje. Ze zijn ook perfect vochtbestendig. Ideaal dus voor de keuken en de badkamer.

De aanbevolen verkoopprijs van de gloednieuwe tegelvloercollectie Mineral met Uniclic®-techniek bedraagt 56,20 €/m², exclusief 6 of 21% btw en plaatsing.