slider
Interieur / Vloeren

Luxevinylvloeren winnen aan terrein

 Luxevinylvloeren zijn in trek. En daar zit niet alleen het ongekende comfort voor iets tussen, maar ook het eigentijdse design waarmee deze vloeren zich elegant een weg banen in ons interieur. Als Belgische specialist in luxevinylvloeren schuift Moduleo alvast vier najaarstrends naar voor: van de stad naar de natuur en terug.

TREND 1: palazzo 

Rijke materialen, intense kleuren, luxueuze stoffen, subtiele details… De Italiaanse palazzo-sfeer vlijt zich met veel gemak in onze Belgische interieurs. In alle stijl en elegantie meet je je leefruimte zo de allures van een authentiek palazzo aan. Daarbij trekken originele vloeren royaal de aandacht met hun majestueuze uitstraling.
Voor het expressieve dessin Bohemian liet Moduleo zich inspireren door het klassieke legpatroon van de Hongaarse punt – waarbij de planken in een hoek van 45 of 60 graden tegen elkaar liggen – en het oude zigzag-patroon Chevron. Door de strakheid van de tekening van de Hongaarse Punt, past deze luxevinylvloer zowel in een klassiek als eigentijds interieur. Elke verpakking telt acht unieke XL-planken, 150 bij 250 cm, links en rechts, met op de achterkant een pijl die de legrichting aangeeft. Begin en einde van het dessin vallen altijd mooi samen, zodat je zeker bent van een luxueuze look en afwerking.

Trend 2: botanicals

De botanische woontrend houdt aan. Ook dit najaar duiken tropische bloemen, planten en dieren enthousiast op in huis, voor een warme, gezellige maar tegelijk ook stoere sfeer. Je eigen ‘urban jungle’ creëren is niet moeilijk: combineer veel groen met natuurlijke materialen zoals hout, rotan, bamboe, glas of aardewerk. Met Shades kleurt Moduleo de tropische trend origineel in. Deze luxevinylvloer valt op door zijn effect van gelaserd hout en zijn speels maar uitgebalanceerd lijnenspel. Achter deze premium designcollectie gaat een speciaal ontwikkelde technologie schuil voor een ongeëvenaarde reliëfdruk. De botanicals-trend krijgt zo meteen een strakker accent, voor een eigentijdse look in tal van interieurs. 

Trend 3: blank wood

Om rust te kunnen vinden in deze drukke gedigitaliseerde wereld, trekken we steeds vaker de natuur in. Of halen we de natuur in huis, in al haar rijkdom en schoonheid. Dat vertaalt zich meestal in tijdloze interieurs met een ongekende decoratieve kracht.

Lichte tinten – zowel in grovere, massieve blokken als in verfijnde houten latjes – brengen kalmte en verrassen door hun ruime mogelijkheden tot combinatie. De ‘Naturally Impressive Floors’ van Moduleo lijken als het ware uit de natuur geplukt. Deze luxevinylvloeren staan stuk voor stuk voor een aparte beleving, waarbij je zelfs de diepte van de groeven, lijnen en knoesten voelt. Laurel Oak straalt rust, elegantie en gezelligheid uit. Santa Cruz Oak, gebaseerd op metalen en indigo, heeft een meer vintage imago. En Sierre Oak oogt zacht en verfijnd maar laat je voluit het gevoel van een echte plankenvloer ervaren.

Trend 4: stone age

Niet alleen met houtmotieven maar ook met steenstructuren maken we steeds vaker een trendstatement in huis: marmer, graniet, leisteen of zelfs het gespikkelde terrazzo dat aan een sterke comeback bezig is. In deze digitale tijden, waar veranderingen elkaar in een snel tempo opvolgen, zoeken we een houvast bij eeuwenoude natuurmaterialen die de tand des tijds moeiteloos hebben doorstaan. Mustang Slate brengt natuurlijke schoonheid en duurzame hardheid samen. Voor dit ontwerp greep Moduleo terug naar de klassieke, natuurlijke vloer. Daarbij werd de robuuste ruwheid van steen gecombineerd met een visueel textuurspel. Het resultaat is een luxueuze uitstraling, een moderne look en een heel natuurlijke indruk. De talloze kleurschakeringen en voelbare structuren verraden de buitengewone precisie waarmee deze delicate leisteen is vervaardigd. In de XL-versie (tegels van 44 bij 86 cm) oogt Mustang Slate indrukwekkender dan ooit.