Interieur / Vloeren

Korstmossen als vloeren

De nieuwe tapijttegels van IVC lijken wel uit de natuur geplukt. Lichen is geïnspireerd op korstmossen, micro-ecosystemen van algen en schimmels die voorkomen op stenen en bomen. Met hun grijze, bruine, gele of oranje korsten vormen ze een fotogeniek tafereel. Het designteam van Mohawk en IVC Group bestudeerde aandachtig de natuurlijke structuren en creëerde een duurzaam natuurtapijt in textiel. Lichen is als modulair plankentapijtsysteem erg dynamisch.

Ook zijn er 4 stijlen: Groudcover, Micro Bloom, Macro Bloom & Filed Overlay. Centraal staan de uitgespreide korstmossenbloempjes die qua kleur en vorm veranderen.

Andere patronen zijn de overgangstegels met minder bloei en een stijl die uitsluitend textuur is. Deze drie patroontypes kunnen afzonderlijk gebruikt worden of laten zich onderlingcombineren voor een originele mix van textuur en kleur. 

Heterogeen vinyl

Naast de tapijttegels ‘Lichen’ stelt IVC Group ook een vernieuwde collectie heterogeen vinyl voor, ‘Concept Ultimate’. Deze reeks telt drie nieuwe dessins in diverse kleurvariaties – Hongaarse punt (visgraat), All Over Wood (zonder voegen) en Beton. De kleurtonen zijn onderling perfect op elkaar afgestemd, zodat je de verschillende dessins en tinten mooi kan combineren. Concept Ultimate leent zich zowel voor eigentijdse als meer klassieke interieurs. Daarbij tekent de elegante, zachte reliëftextuur van de toplaag voor een diffuse spreiding van het licht met minimale reflectie. Ook de graad van matheid draagt bij tot een uiterst naturelle look. Andere troeven van deze vloeren zijn de sterkte, de vlekbestendigheid en de makkelijke reiniging (zelfs machinaal).