Interieur / Vloeren

Dunner maar sterker

De almaar strenger worden EPB-eisen hebben ook een invloed op onze binnenvloeren. De vloerisolatie moet immers ook dikker geplaatst worden. Maar dergelijke dikke isolatiepakketten hebben een gevolg voor de dekvloer (chape). Die moet voldoende sterk zijn om de zware belasting te kunnen spreiden.

PCT-Chemie biedt met Retanol een additief dat de dekvloer verbetert. Het zand-cementmengsel hardt sneller uit met de toevoeging van Retanol en zorgt voor een betere hechting van de afwerkingslaag. Het additief geeft de dekvloer een uitzonderlijke vastheid, waardoor die zelfs zonder wapening extreem dun kan uitgevoerd worden. Dat is een troef wanneer u vloerverwarming of geluidsisolatie toepast in een verbouwing. De opbouwhoogte is in deze situaties vaak al heel beperkt.

Een andere troef van Retanol is de snelle uitharding. Die is niet langer gerelateerd aan de temperatuur of luchtvochtigheid. Bovendien is de kans op scheuren en krimp heel beperkt. De dekvloer is gegarandeerd belastbaar na 2 dagen en is na 3 dagen uitharden al overlegbaar, zelfs met parket.