Interieur / Vloeren

De geknipte vloer voor student housing

De nieuwste studentenhuisvestingen die in Leuven en Antwerpen verrijzen, schudden het imago van ‘koten’ resoluut van zich af. Design, kwaliteit en gezelligheid staan centraal. Studenten zouden geen studenten zijn als de materialen niet tegen een stootje moeten kunnen, zoals de vloeren bijvoorbeeld.

Flint is een nieuwe studentenresidentie met 188 kamers en 17 studio’s in hartje Leuven. Studenten kunnen er veel meer dan studeren alleen. Het complex is opgedeeld in leefunits die telkens voorzien zijn van een individuele keuken met lounge, tv en eetplaats. Om te ontspannen kunnen de jonge bewoners gebruikmaken van pooltafels, voetbaltafels, een fitnessruimte en een uitgestrekte tuin met petanquebaan, volleybalveld en buitenfitness.

Bij al die luxe horen uiteraard luxueuze vloeren. De keuze van Comodo Architecten viel op het Moduleo®-gamma van IVC Group, meer bepaald de ‘Moduleo Select Classic Oak 24864’, een vloeroplossing die de kamers een huiselijke uitstraling geeft.

De Moduleo® luxe vinylvloeren combineren de authentieke schoonheid van natuurlijke producten met de robuuste duurzaamheid van innovatieve vinyltechnologie. Alle vloeren werden zorgvuldig ontworpen om de unieke patronen en texturen uit de natuur te weerspiegelen. Onze producten bieden eindeloze creatieve mogelijkheden. Elke plank heeft een eigen karakter, waarbij vermeden wordt dat het patroon zich herhaalt. Zo krijgt elke ruimte een unieke look.

Bestand tegen het studentenleven

In een studentenhuisvesting draait het niet alleen om stijl. Studenten bouwen feestjes. Poetsen en de afwas doen staan niet hoog op hun prioriteitenlijst. De vloeren moeten dan ook bestand zijn tegen het studentenleven. Alle vinylvloeren van Moduleo® beschikken over een unieke Protectonite PU-slijtlaag die de vloer beschermt tegen vlekken en vuil. Ze zijn waterbestendig, slipvast en gemakkelijk schoon te maken. De geknipte vloer op maat van de student.

Vloer als eyecatcher

Niet alleen studenten varen wel bij de vloeren van IVC Group. In Leuven is een uniek cohousingproject gerealiseerd in de Vlamingenstraat, midden in de studentenbuurt. Zeven bewoners delen er een leefruimte, keuken, terras, fietsenberging en wasplaats. Ze beschikken over een ruime kamer met eigen sanitair. Dit project richt zich op jonge singles of pas afgestudeerden die zich nog niet willen settelen.

Hoewel de gemeenschappelijke ruimtes anders doen vermoeden, is dit allesbehalve een studentenresidentie. De woning kreeg een stijlvolle inrichting met hoogwaardige materialen en designmeubelen. De Moduleo®-vloer is de eyecatcher van de woning. Het geometrische patroon geeft de leefruimte een unieke uitstraling. Opnieuw een combinatie van onderhoudsvriendelijkheid en klasse.