compass ruitvormen vloer01
Interieur / Vloeren

COMPASS LEGT JE OGEN IN DE LUREN

Wanden met fascinerende optische effecten zijn al wel te vinden op de markt. Vloeroplossingen ook, behalve in hout. De Italiaanse designer Paolo Cappello ontwierp op vraag van parketfabrikant Menotti Specchia zo’n eerste vloer met een twisted effect. 

Compass is een innovatieve houten vloer bestaande uit asymmetrische ruitvormen. Ze kunnen in verschillende verbanden samengebracht worden en creëren zo een fascinerend optisch effect. Het oppervlak lijkt niet langer vlak te zijn, maar geeft een driedimensionale indruk. De beleving van de gefragmenteerde lijnen verandert als je over de vloer loopt en ernaar kijkt. De Compass-vloer zorgt dus op z’n zachtst gezegd voor een uniek effect en geeft de vloer een sterk individueel karakter en een hoge belevingswaarde.


© Menotti Specchia 

Design meets traditie

Compass is het resultaat van een interactie tussen design van Paolo Cappello en het vakmanschap van Menotti Specchia. Het bijzondere hieraan is dat designers vaak gebruik maken van industriële technieken om hun ontwerpen te produceren, terwijl hier volledig werd teruggegrepen naar de oude Italiaanse traditie. Die combinatie zorgde opmerkelijk genoeg voor vrijheid in het productieproces.

Compass kan overigens naast vloerbekleding ook als wandafwerking worden toegepast.