Interieur / Vloeren

Betonvloer in combinatie met onderlaag in kurk

Maak kennis met ‘Authentic Beton’, een betonvloer met een onderlaag van kurk.  Met deze nieuwigheid zegt Santana vaarwel aan de koude en geluidversterkende klassieke betonvloer. Authentic Beton verenigt het typische strakke uitzicht van een betonvloer met de thermische en akoestische voordelen van het natuurlijke materiaal kurk.

Warme vloer

Klassieke betonvloeren voelen koud aan en versterken loopgeluiden.  Daarvan is niets te merken bij een vloer van Authentic Beton. Integendeel! Door de toplaag van beton te combineren met een onderlaag van kurk krijg je het strakke, koele uitzicht van een betonvloer en geniet je van de comforteigenschappen van kurk. Zo neemt deze betonvloer door de aanwezigheid van 3 mm kurk, de omgevingswarmte op en voelt hij aangenaam warm aan. 

Daarnaast zorgt de onderlaag van kurk ervoor dat de loopgeluiden worden afgezwakt en de trillingen geabsorbeerd. De veerkracht van de kurklaag maakt de betonvloer bovendien ergonomischer en minder belastend voor je rug en knieën.

Speciale coating

Beton is van nature poreus. Om de vloer vocht- en vlekbestendig te maken, wordt de toplaag van beton afgewerkt met een speciale coating.  De coating verhoogt ook de slijtvastheid van de betonvloer en zorgt voor een gemakkelijk onderhoud met de stofzuiger of met een licht vochtige dweil en een zacht schoonmaakmiddel.

Bovenop bestaande vloer

De grijze betontegels met bijpassende plinten en afwerkingsprofielen worden verlijmd op een perfect vlakke ondergrond. De geringe dikte (4,4 mm) van de 30 cm brede tegels maakt dat Authentic Beton mits een bijkomende egalisatielaag ook bovenop een bestaande vloer kan worden geplaatst. Doordat er geen kap - of breekwerken nodig zijn, win je tijd en bespaar je kosten. Een vloer van Authentic Beton is probleemloos te combineren met vloerverwarming.

De aanbevolen verkooprijs van Authentic Beton bedraagt 73,5 euro/m² exclusief 6 of 21% btw en plaatsing.