vader dochter vangen hologramvissen future hunter gathererwide
Interieur / Technologie

Vang je maaltijd in eigen huis

Kinderen in grootsteden hebben geen benul dat de melk van een koe komt of dat een fish stick ooit in een andere vorm in het water heeft gezwommen. Dat stelde de Chinese Pan Wang vast toen ze in Londen ging studeren. Die vaststelling was voor haar de aanleiding om de future Hunther-Gatherer te ontwerpen. Haar idee eindigde als laureaat in de Electrolux Design Lab.

Haar concept is in feite een virtuele supermarkt met een educatieve insteek. De Future Hunther-Gatherer projecteert een hologram uit een voedselgroep naar keuze. De gebruiker verzamelt vervolgens op een speelse manier die voedingswaren die hij nodig heeft om zijn gerecht te bereiden. De informatie van de verzamelde voeding wordt op het einde van de jacht verzameld en doorgestuurd naar de lokale kruidenier of supermarkt. Daar worden de ingrediënten vervolgens verzameld en aan huis geleverd. Dan kan het echte kookwerk beginnen. 

De future Hunther-Gatherer betrekt zo niet alleen de kinderen op een ludieke manier bij het bereiden van de maaltijd. Ze krijgen tegelijkertijd achtergrond bij en bewustzijn van de voedingsketen.