Interieur / Technologie

Tastu is fingerprint proof

Qbus geeft glazen schakelaars in het interieur een nieuw leven. Een minpunt van glazen schakelaars is dat ze snel vol vingerafdrukken staan. Tastu maakt daar komaf mee. Bovendien kan het schakelaargamma ook heel wat functies vervullen: van het bedienen van verlichting en rolluiken, over het openen en sluiten van deuren tot het creëren van sferen in huis. De bediening van de verschillende functies is eenvoudig. Meer dan een simpele aanraking is er niet nodig om de actie te sturen. 

Weg met vingerafdrukken

Tom Vanden Bussche van Qbus geeft extra uitleg: “We weten allemaal hoe het gaat met touchscreens: na een tijdje staan ze vol vervelende vingerafdrukken. Dat wilden we niet op onze Tastu schakelaars. Daarom hebben we een speciale coating ontwikkeld om op de glazen schakelaar aan te brengen. Die vermijdt dat er vingerafdrukken op het glas achterblijven. Onze nieuwste slimme schakelaars zijn dus fingerprint-proof!”

Personaliseerbaar

Wie wil, kan de Tastu personaliseren. De kleuren van het aanraakvlak kunt u zelf bepalen. De schakelaars zelf zijn beschikbaar in wit en zwart glas met één, twee of vier drukvlakken. De schakelaar is trouwens ook praktisch in gebruik: de 2- en 4-toets-versies hebben een ‘tweede pagina’, waarop u respectievelijk twee en vier additionele functies kunt bedienen.

Binnenkort wordt een versie met ingebouwde temperatuursensor en een grotere versie met acht aanraakvlakken de wereld ingestuurd.