zoe wide
Interieur / Technologie

Een ‘slim huis’ was nog nooit zó intelligent

Ontmoet ZOE, de domoticaheldin die spraakopdrachten uitvoert, de temperatuur instelt, lichten aanzet en dooft en de veiligheid beheert. ZOE is een knap staaltje zeshoekig design dat u gewoon aan de muur of elders in de ruimte plaatst. U kunt haar zelfs personaliseren door de magnetische voorplaat te veranderen in een van de beschikbare kunstige covers én 26 ledlampjes in prachtkleuren. 

Talenknobbel

ZOE heeft een uitgebreide woordenschat, en begrijpt meer dan 1500 bevelen zoals ‘doof de lichten als ik de kamer verlaat’ of ‘speel mijn favoriete liedje’. Bovendien bestaan er de ZOE Voice Drops, die functioneren als spraakgestuurde afstandsbedieningen die u overal in huis kunt plaatsen, zodat u ZOE niet hoeft te verplaatsen. 


Top secret: houdt privé echt privé

Ali Jelveh, CEO van Protonet (het bedrijf achter ZOE), gelooft dat technologie niet alleen meer gemak moet bieden, maar ook meer vrijheid. Daarom stuurt ZOE, in tegenstelling tot vele andere domotica, geen informatie naar de ‘cloud’, zodat uw privacy wel gegarandeerd wordt en uw data niet gebruikt kan worden voor commerciële doeleinden. ZOE wordt momenteel gefinancierd via Indiegogo, en zou naar verluidt vanaf december 2016 te koop zijn voor ongeveer 176 euro. 

Protonet Zoe from Protonet on Vimeo.