Interieur / Meubels

Printen we straks onze droommeubels?

Hij ziet er niet alleen indrukwekkend uit, maar is ook nog eens baanbrekend in zijn realisatie. Deze spinnenwebstoel werd gecreëerd met behulp van een revolutionaire 3D-printtechniek, bedacht door drie studenten van de Londense Bartlett School of Architecture. Zij ontwierpen een op maat gemaakte 3D-printer die het mogelijk maakt om complexe structuren zoals deze filigraanstoel snel en efficiënt uit te printen.

Zo werkt de techniek

De 3D-printer van de ontwerpers bevat een aangepast mondstuk dat vier tot zes millimeter dikke snaren van plastic draad uitbrengt, die op hun beurt stollen in de lucht. Op die manier werkt de robotprinter in een driedimensionale ruimte in plaats van een tweedimensionaal laagjesproces. Bovendien hebben de designers een app ontwikkeld waarmee ze de dikte en het patroon van het ontwerp kunnen aanpassen tijdens het printen voor last-minute verbeteringen.

 

Toekomstmuziek

Het beste nieuws? Deze nieuwe 3D-techniek is toepasbaar op praktisch elk type meubel, dus shopt u binnenkort misschien wel uw droommeubels recht uit uw printer.