hulsta kg madera wohnen slider
Interieur / Meubels

Kirihout als nieuwe houtsoort

Madera is een nieuwe woon- en slaapkamercollectie van hülsta met lichte en verfijnde meubels. Bijzonder is dat reeks gebruik maakt van een heel nieuw materiaal voor de meubelindustrie, namelijk het oersterke en tegelijk vederlichte kirihout. Hülsta werkt het kirihout aan alle kanten afgewerkt met edel fineer van eik, ahorn of kernnoten. In combinatie met oppervlakken van glas of met structuurlak en extra ledlicht, een bijzonder elegante collectie voor het hele huis.

Kirihout komt hout komt van de Pauwloniaboom en groeit zowel in Azië als in Europa. Het bijzondere is dat dit hout erg sterk is, maar ook erg licht. Het was al gekend uit de boot- en instrumentenbouw, maar biedt nu ook voor de meubelindustrie de mogelijkheid om te gaan experimenteren met nieuwe vormen. Met name voor meubels die je aan de muur moet hangen is het lichte hout ideaal.

 

Daarnaast is het hout ook duurzaam. De boom wordt gekweekt op plantages en groeit snel. Het lichte gewicht zorgt ook dat er op heel wat CO2 kan bespaard worden bij vervoer. Hülsta werkt het kirihout af met edel fineer en kan zo flink besparen op boskap van traaggroeiende boomsoorten.  

Kiri is moeilijk ontvlambaar en dus brandvertragend. Het is ook bestand tegen ongedierte en houtrot. Bovendien vervormt het niet bij warmte of koude. Een bijzonder veelzijdige houtsoort dus. Hülsta past het voor het eerst toe in zijn collecties now! spin en Madera.

Madera van hülsta brengt lichtheid en verfijning in de woonkamer- en slaapkamer. Het duurzame kirihout wordt aan alle kanten afgewerkt met eik-, ahorn- of kernnotenfineer en gecombineerd met glazen en structuurgelakte oppervlakken.