zami slimme kruk sea life08
Interieur / Meubels

Innovatieve kruk met app

Als je vaak aan de computer zit of met een tablet op de schoot, dan is de kans groot dat je een verkeerde, statische houding aanneemt. Daardoor ontstaan lichamelijke klachten. Met de innovatieve kruk Zami is dit helemaal verleden tijd. 

Zami – Japans voor ‘goed zitten’ leert je actief zitten. Dit ergonomische zitmeubel is een creatie van twee Nederlands, gerenommeerd ontwerper Ruud-Jan Kokke van Designstudio ZAG en orthopeed Piet van Loon. Door de dubbele gebogen zitvorm strek je automatisch je rug en neem je een actieve houding aan.

 

Doordacht ontwerp

De ontwerpers haalden hun mosterd bij de boomstammen en rotsen waar men vroeger op ging zitten om tot rust te komen. Op zo’n stam of rots zit je zonder moeite recht en in balans. Vanuit dat idee ontwikkelden ze het zitmeubel Zami Life. Een kruk van hoogwaardig aluminium en in hout, dat erg slank is vormgegeven en zich kenmerkt door zijn lichte gewicht.

 

Gezonde houding

Voor wie kampt met lage rugproblemen, nek- en schouderklachten en/of het Restless Legs Syndroom is deze Zami Life een gezonde investering. Dit knappe zitmeubel ‘reset’ als het ware de lichaamshouding, waardoor de klachten volgens de ontwerpers afnemen of zelfs verdwijnen.

 

Sterkere spieren

Daarnaast heeft dit designmeubel ook een preventieve werking. De Zami zorgt er voor dat je steeds varieert van zitpositie. Daardoor worden onbewust de rompspieren geactiveerd en versterkt. En dat uit zich weer in stevige billen, buik en borsten, maar bovenal een soepele rug.

 

App en oefenvideo’s

En dat is mooi meegenomen. Evenals het feit dat de kruk gekoppeld is aan een app. Deze levert je niet alleen informatie over je zithouding maar geeft ook direct advies. Hoe je de belangrijkste spieren kan versterken en je houding verder kan verbeteren, leer je bij het bekijken van de oefenvideo’s. Hoe deze kruk gezondheid, innovatie en design verenigt, zie je in onderstaand filmpje.