containerbed witteslaapkamer wide
Interieur / Meubels

Geen plaats voor je kleren? Stop ze in bed

Kleiner wonen betekent ook creatief omgaan met opbergruimte. De Italiaanse meubelfabrikant Dielle Modus heeft dat goed begrepen. Met zijn Container-bed biedt het niet alleen een zalige plek om in weg te dromen. Tegelijkertijd kun je er ook een grote hoeveelheid kleren, beddengoed of andere dingen in opbergen.

Het Container-bed is eigenlijk een nieuwe visie op de hoogslaper. Zo neemt het bed geen ruimte op de vloer in. Die vrijgekomen plaats gebruiken de Italiaanse designers om slimme opbergruimte te creëren. Ze bouwden letterlijk een inloopkast onder het bed. Via deuren aan de voorkant van het bed loop je letterlijk de kast in. Om rechtop te kunnen staan, kun je het bed zelf omhoog laten klappen. Twee handige pompsystemen aan iedere zijde van het bed vergemakkelijken het ‘openen’ van het bed en zorgen er voor dat het ook open blijft staan terwijl je in de kast op zoek gaat naar de kleding die je wilt dragen.


©Dielle Modus

Kast die geen kast is

De nachtkastjes – één aan elke zijde van het bed – fungeren als trap en als ruimte om spullen te plaatsen. Het grootste voordeel van de Container is dat de deuren van de kast niet eens de uitstraling van een rechttoe-rechtaan kast hebben. Zo kan het bed bijvoorbeeld in een loftruimte staan zonder dat bezoekers jouw bed kunnen bekijken of inkijk in de kleerkast hebben.