Interieur / Meubels

Gast in eigen huis

De slaapkamer speelt volop mee als het op de inrichting van het interieur aankomt. Voor het komende slaapseizoen zijn er weer enkele prachtige bedden en slaapkamers te bespeuren. Een hoofdbord in textiel of kunstleer brengt de luxe van een hotelkamer tot in de slaapkamer thuis.

Een plek waar het creëren van rust centraal staat en waar je helemaal kunt wegdromen: dat is de slaapkamer. Meer dan ooit is het nodig om, wanneer je even ontsnapt uit het drukke leven, de kalmte te vinden in die ruimte. Vaak hebben we de neiging om de slaapkamer links te laten liggen. ‘We slapen er toch alleen maar in?’ Maar als je even nadenkt, kom je tot de conclusie dat de slaapkamer voor zo veel meer dient. Het is namelijk de plek in huis waar we het meest vertoeven, zij het in ons onderbewustzijn.

Hoog tijd om ook van de slaapkamer een gezellig nest te maken. Een boxspringbed is dan ook een prima bondgenoot. Wie eenmaal dat relaxerende inzinkgevoel van een boxspring ervaren heeft, wil niets anders meer.

Onzichtbare boxspring

De tijd dat een boxspring een loodzwaar visueel blok vormde in de slaapkamer is voorbij. Waar de klassieke boxspringbedden vaak volumineus en dominant ogen, kregen de nieuwe collecties van hülsta een eleganter en ranker ontwerp en een vlakkere box mee.

Het bed uit de Madera-collectie van hülsta heeft bijvoorbeeld een licht, elegant frame waarin zowel een lattenbodem past als een onzichtbaar boxspringsysteem. Door de schuin geplaatste poten oogt het ranke boxspringbed nog luchtiger. Werk af met een hoofdbord van kunstleer of stof, en kies voor zwevende planken in plaats van een traditioneel nachtkastje om het hotelgevoel in je huiselijke slaapkamer op te roepen.