nu ovo01 ei paolo maldotti02
Interieur / Meubels

een ei met veel gezichten

Een veelzijdige duizendpoot, zo kun je Nu-OVO noemen. Paolo Maldotti ontwierp het ei voor de Italiaanse fabrikant van luxemeubilair Tisettanta. Het kan een loungemeubel zijn voor op het terras, een buitendouche of een werkplek in de woonkamer. Volgens de designer kan de veelzijdige passagierscel werkelijk alles zijn wat je wilt.

Nu-OVO is opgebouwd uit 8 aanpasbare onderdelen. Twee van deze onderdelen zijn op een roterend systeem geplaatst, waardoor ze het ei kunnen openen en sluiten. Elk onderdeel is op een metalen basis gemonteerd. Dit basispakket kan volledig volgens eigen smaak verder afwerken. Het hout kan een was- of oliebescherming krijgen voor buitentoepassingen. Een groot kussen om het ei op te vullen en er een lounge van te maken? Ook geen probleem. Een tafel met bank maken er zelfs een intieme werkplek van.

Fabrikant Tisettanta voorziet een ruim gamma aan materialen, stoffen metalen elementen, bedrukbare netten of muggengaas om de acht elementen op dezelfde of een wisselende manier af te werken. 

Sterker nog: Nu-OVO kan ook geklimatiseerd worden. Wat dacht je van een briesje koele lucht over je heen terwijl je aan het zwembad ligt?