Interieur / Meubels

Deze sofa brengt u in de zevende hemel

Dat almaar meer ontwerpers met futuristische designs op de proppen komen, daar staat niemand meer van te kijken. Maar bij het zien van de Cloud Sofa, trekken wij toch wel even grote ogen. Een zetel die net een echte wolk lijkt en bovendien lijkt te zweven. Dat hadden we nog nooit gezien!

Het concept van de Cloud Sofa is gebaseerd op magnetisme. Onder de sofa wordt een plaat bevestigd die met behulp van magnetische krachten de zetel in de lucht houdt. Het lijkt wel magie, maar is eigenlijk gebaseerd op pure wetenschap. Toch neemt dat het magische niet weg. Dat de zetel als twee druppels water op een echte wolk lijkt, brengt ons een beetje dichter bij de zevende hemel. 

Om van weg te dromen

De Cloud Sofa werd ontworpen door de Chinese designers David Koo en Zheng Yawei. Een design om bij weg te dromen, en jammer genoeg zal het daar voorlopig ook bij blijven. De zwevende zetel bestaat namelijk enkel nog maar op papier. We kunnen dus enkel hopen dat de technologie snel nog een paar stapjes vooruit gaat. Wie weet kunnen we over een aantal jaar wegdromen op onze eigen wolkenzetel.