automaton tafel puzzel wide02
Interieur / Meubels

Automaton, een tafel met oneindige vakjes

Meestal heeft een tafel één of een twee vakjes. Bij de Automaton van designer Craig Thibodeau is dat helemaal anders. Dit tafeltje heeft namelijk ‘oneindig’ veel verborgen kamertjes.

De Automaton is een klein tafeltje of kastje (zoals u wil), waarbij u altijd meer vlakken blijft ontdekken. Achter de ene schuif zit het andere verborgen ‘kamertje’ verborgen. Er lijkt maar geen einde te komen aan dit bijzondere meubel.

Industrieel ontwerper en kunstenaar Graig Thibodeau – die bekend staat om zijn bijzondere meubels – ontwierp de Automaton. Hij maakte dit volledig uit hout vervaardigde meubel volledig met de hand, wat het nog meer bijzonder maakt natuurlijk.

De geheime lades van de Automaton zitten verborgen in het bovendeel van de kast. Met een stevige druk op het blad, tilt een mechanisme het bovendeel uit het kastlichaam. Tijdens deze opwaartse beweging klappen een leggertje met spiegel en een lade automatisch open. Om de andere lades te openen, gebruikt u een magneet. Die zit netjes weggestopt in de rand van het kastje. Een deel van de lades laat zich ook openen met een druk op een subtiel ingewerkte houten knop. Gevonden wat u zocht? Met een druk op het blad, zinkt het bovendeel opnieuw weg in de kast. De Automaton is niet alleen mooi om te zien, maar ook handig om waardevolle spullen weg te bergen. Niemand die het in zijn hoofd haalt om in één van de verborgen lades te gaan zoeken.

©Craig Thibodeau