foamspa01
Interieur / Badkamers

Wegdromen in een wereld van schuim

Zalig wegdromen of een boek lezen in een lekker warm bad. Het is een droomwereld van korte duur, want het water in het bad koelt onvermijdelijk af. Omwille van die spelbreker moet je om de zoveel tijd uit je cocon of droomwereld komen om warm water te laten bijlopen. De sanitairspecialisten Lixil en Grohe maken daar een eind aan met de foamspa uit hun Sphiano-reeks.

Grohe foamspa

De foamspa is een ongezien comfortabel bad. Het flexibele bad is opgebouwd uit drie lagen: een harde binnen- en buitenzijde met ertussen een isolerende laag. Die laag houdt niet alleen het badwater aangenaam warm, maar past zich ook lichtjes aan je lichaamsvorm aan. Dat maakt het aangenaam liggen.

De kers op de taart is een unieke schuimlaag. Het schuim heeft een dichte, organische structuur, waardoor er amper waterdamp door kan ontsnappen. Zo blijft het badwater tot 5 uur lang op temperatuur. Bijkomende voordelen: de spiegel en je bril wasemen niet aan en je hebt ook niet langer een boekbeschermer nodig. Zie je het beeld van die ideale droomwereld al komen?

Bovendien ligt je lichaam nog maar beperkt in water. Zo is er minder waterdruk, wat gunstiger is voor je hart en waardoor je huid minder verrimpelt.

foamspa_schuim_bad_warmte

Het bad is voorlopig alleen in Japan beschikbaar. Maar het maakt binnenkort de oversteek naar Europa. Dan is het alleen nog je portefeuille die mee moet willen. Voor een exemplaar van de foamspa tel je 17 000 euro neer. Geen nood, Grohe mikt in eerste instantie vooral op luxehotels om het bad in de markt te zetten. Met een nachtje in zo’n hotel kun je dus al eens proeven van de toekomst van het baden.