Interieur / Badkamers

Wastafel uit marmer

Stel je een wastafelmeubel voor dat uit niets anders bestaat dan marmer. Zonder opzetkom. Zonder kraan. Zonder afvoer. Het is perfect mogelijk. Potier Stone, de Belgische expert in natuursteen, start met een nieuw, luxueus designmerk. Onder de naam PS Masters zoekt Potier Stone de grenzen op van marmer en natuursteen. Op Interieur Kortrijk is een eerste design van PS Masters te zien, FK1: een wastafelmeubel dat zijn gelijke niet kent qua design.

Dit eerste wapenfeit FK1, een spectaculair spoelbakmeubel, wordt in zeer gelimiteerde oplage gemaakt, namelijk in tien stuks. Het design is van de hand van interieurarchitect en ontwerper Frederic Kielemoes. Hij raakte geïnspireerd door Unseen Water, de 'onzichtbare' kraan die Potier Stone ontwikkelde. Het gaat om een hoekkraan die zo gemaakt is dat je hem eigenlijk niet zou zien zitten in een wastafelmeubel

Marmer: terug van nooit weggeweest

Het ietwat oubollige imago dat lang rond natuursteen hing - denk aan de vensterbanken bij oma - is volledig verdwenen. Natuursteen is weer hip, door twee factoren. Enerzijds het verlangen naar een touch of luxury in ons interieur. Iets om het geheel op te tillen. Anderzijds willen we steeds vaker natuurlijke materialen integreren. Natuursteen (en dan vooral marmer) beantwoordt perfect aan beide verlangens 

Met de opmars van marmer met accenten in pasteltinten staat er in het atelier van Potier Stone momenteel ook een volledig roze marmer. De Breccia Rosato uit Verona heeft prachtige lichtroze schakeringen, afgewisseld met nude en poedertinten. Niet toevallig wordt dit de natuursteen voor het eerste prototype van FK1.

Ontdek Potier Stone op Interieur Kortrijk

Potier Stone zal PS Masters en de FK1 voor het eerst voorstellen op Interieur Kortrijk, van 18 tot en met 22 oktober in Kortrijk XPO. Je vindt de stand van Potier Stone in hall 2, stand L30 (de Landmarkzone).