Interieur / Badkamers

Van bad tot douche in een handomdraai

In samenwerking met het Italiaanse designerbureau Teuco dat gespecialiseerd is in badkamers, ontwierp designer Ron Arad de Spin Wash. Wie de keuze moet maken tussen een bad of een douche, hoeft die knoop dankzij de Spin Wash niet meer door te hakken. Het badkamermodel voorziet namelijk zowel een douche als traditioneel ligbad.

De Spin Wash wordt bevestigd aan de muur. Een kant van het ontwerp is breder en dieper en fungeert als ligbad. Om het water te laten weglopen, dient de Spin Wash gedraaid te worden. Dat is ook meteen hoe de douche tevoorschijn komt. De badkuip bevindt zich dan vanboven en de kraan doet dan dienst als douchekop.

Kunst in de badkamer

Centraal in het design van Arad staat het esthetische. Het lijkt wel een groot kunstobject dat de badkamer siert, en dat kunstwerk blijkt dan ook nog eens multifunctioneel te zijn. Niet iedereen heeft ’s ochtends of ’s avonds de tijd om uitgebreid een bad te nemen. Veel mensen nemen graag een vluchtige douche voor het slapen of voor het werk. Anderen nemen dan weer graag een uitgebreid bad. Met de Spin Wash is beiden mogelijk.