metalrim header
Interieur / Badkamers

Ultravlakke douchevloer

De Architectura-collectie van Villeroy & Boch maakt al een tijdje furore in de strakke, moderne badkamer. Het gerenommeerde sanitairmerk heeft een opmerkelijke douchebak aan het gamma toegevoegd: de Metalrim.

De Metalrim is een vlakke douchevloer. Op zich is dat weinig vernieuwend. De uitdaging bij vlakke douchevloeren is echter hun stabiliteit. Doorgaans is er een kleine opstaande rand nodig om te vermijden dat de bodem doorbuigt. Villeroy & Boch slaagt er nu toch in om dankzij de Metalrim-technologie een ultravlakke douchevloer te maken die tegelijkertijd heel stabiel is. Het geheim achter de techniek is een geïntegreerde, gegalvaniseerde versterking met staal.

Het gegalvaniseerd staal is in de 4 randen verwerkt, waardoor de douchevloer onmogelijk nog kan doorbuigen. De vloer zelf is uit hoogwaardig acryl. Het is UV-bestending en herstelbaar bij een eventuele beschadiging. De combinatie van de stalen randen en het hoogwaardige acryl laten een belasting tot 1000 kg toe.

Wanneer de vlakke douchevloer ook nog eens vlak wordt ingebouwd, is de douche perfect rolstoeltoegankelijk. Wie belang hecht aan veiligheid kan optioneel het Vibogrip antislipoppervlak (Klasse C) laten toepassen op de douchevloer.