Interieur / Badkamers

Ultradun keramisch sanitair

Een subtiele rimpeling in het water, maar dan in de vorm van Keramiek. Onmogelijk denk je? Niet volgens Laufen, bekend door haar revolutionaire en ultradunne SaphirKeramik. Samen met Patricia Urquiola werkte het Zwitserse badkamermerk een nieuwe collectie uit die de natuurlijke flow van water vertaalt naar keramisch sanitair. Getiteld: SONAR.

SONAR by Patricia Urquiola geeft een nieuwe invulling aan het concept ‘badkamer’. De ontwerpster speelt met geometrische vormen die esthetisch uitdagend maar ook functioneel zijn. Het design van de sanitair collectie optimaliseert namelijk de natuurlijke flow van water, terwijl de golvende structuur de collectie een zekere lichtheid meegeeft. Een effect dat volledig toegeschreven kan worden aan de vooruitstrevende kwaliteiten van SaphirKeramik. Het keramische materiaal is twee keer lichter dan de traditionele variant, wat de creatie van ultradunne randen en reliëf in de oppervlakken mogelijk maakt. En dit zonder te moeten inboeten aan kwaliteit en duurzaamheid.

De collectie is een verzameling van innovatieve en elegante wastafels, waskommen en een bad, waarvan de dubbele wastafel en het bad de absolute topstukken zijn. De eerste is een toonbeeld van symmetrie en subtiliteit. De licht hellende bodem begeleidt het water spontaan naar een minimalistische afvoer die de waterafloop verhult. Ook het ontwerp van het bad combineert een uitzonderlijke esthetiek met functionele vormgeving. Afgeronde hoeken gaan in dialoog met strakke lijnen en de vloeiende structuur van het water dat het bad vult. Opvallend maar toch elegant… En dat dacht ook de jury van de International Forum Design Award 2018, een gerenommeerde prijs die de collectie onlangs in de wacht sleepte.