slider
Interieur / Badkamers

Showerpipe biedt alles in één

De badkamer is vandaag dé plek waar we ontspannen en genieten van tijd voor onszelf. Opvallend is dat we daarvoor vandaag steeds vaker kiezen voor een royale (inloop)douche, soms zelfs ten koste van het bad. Hansgrohe lanceert de nieuwe douchereeks die past bij de trend naar grotere douches: de XXL hoofddouche Croma 280. 

De nieuwe XXL hoofddouches met een doorsnede van 28 cm verspreiden een genereuze doucheregen die heel je lichaam omhult. De ideale manier om bij te ontwaken of te ontspannen na een drukke dag. 

Slim waterverbruik

XXL doucheplezier hoeft geen XXL waterverbruik te betekenen. De douches zijn allemaal verkrijgbaar in een EcoSmart-versie. Dankzij die gepatenteerde techniek stroomt er maar 9 liter water per minuut uit de douche, ongeveer de helft van een doorsneeverbruik. Het verschil merk je amper. De druppels worden namelijk gemengd met lucht, wat het regeneffect compleet maakt. Bovendien zagen de straalingenieurs bij hansgrohe erop toe dat de druppels niet te veel in het rond spatten, maar vooral op jou terechtkomen.

Wand of plafond installatie

Je kunt je hoofddouche installeren aan het plafond of aan de muur, afhankelijk van de grootte van je doucheruimte. Je combineert die hoofddouche dan met een inbouw- of opbouwthermostaat en een handdouche naar keuze. Maar je kunt ook kiezen voor een Showerpipe.

Klein wellnesscentrum

De hansgrohe Croma Select 280 Showerpipe combineert alle elementen in één douchesysteem: hoofddouche, handdouche, douchehouder, thermostaat en doucheslang. Zo maak je van je badkamer meteen een klein wellnesscentrum.

Extra handig is dat de hoofddouche van de Showerpipe niet vast staat, maar naar links of rechts beweegt. Daardoor kun je de Showerpipe ook in een hoek monteren bijvoorbeeld. Zelfs in een kleine doucheruimte geniet je zo van XXL doucheplezier.

De handdouche Croma Select S Multi die bij de Showerpipe hoort, biedt maar liefst drie straalsoorten die je met één druk op de mechanische Select-knop bedient. Dankzij de geïntegreerde hansgrohe Ecostat-thermostaat met metalen grepen regel je heel precies de watertemperatuur. Die wordt niet hoger dan 40 °C met de Safety Stop-functie.

In de reeks zijn ook twee extra versies beschikbaar: één met eengreepsmengkraan voor toepassing bij het bad, en een renovatiemodel met verschuifbare fixaties zodat bestaande gaten in de muren gebruikt kunnen worden: zonder breekwerk en met een minimum aan installatiewerk voorzie je snel je oude badkamer van een heerlijke regendouche. 

Meer nieuwtjes uit de badkamer