wide
Interieur / Badkamers

Douchen met amper 1 liter water

Wie doucht, verbruikt circa 25 liter water per minuut. En dat kost geld. Twee keer zelfs, want je betaalt ook nog eens voor het opwarmen van het water. Voor 1 liter heb je al snel 5 liter aardgas nodig. Maar wist je dat het veel zuiniger kan? Douchen kan al met amper 1 liter water per minuut.

Zo zuinig douchen doe je met het duurzame douchesysteem van Upfall. Het systeem is een hybride douche: het combineert een klassieke spaardouche met een waterrecyclagesysteem. De spaardouche werkt net zoals een klassieke douche. In deze functie was je jezelf met water, zeep en shampoo.

Na het wassen schakel je over op de Upcycle-techniek om te genieten van het weldoende effect van de wellness circulatiedouche. Het systeem filtert, zuivert en verwarmt hiertoe het gebruikte douchewater. Zo geniet je van een heerlijke watermassa van 30 liter, terwijl je slechts 1 liter verbruikt.

In tegenstelling tot de al bestaande recycledouches geeft Upfall het schone gevoel van vers water. In de Upfall Upcycle is een microfilter en een uv-reiniger opgenomen. Na elke 3 minuten douchen is het water weer geheel ververst. Haren en vuil blijven achter in een filter. De douche kan overal geïnstalleerd worden. Dus ook bij u thuis. Het systeem is op maat te maken en kan dan bijvoorbeeld dienen als stoomcabine voor meerdere personen.