neveldouche zwarte achtergrond
Interieur / Badkamers

Douchen in een verkwikkende nevel

Het waterverbruik beperken is één van de meest uitdagende zoektochten voor de komende jaren. Alhoewel, misschien is het vraagstuk voor het douchen al opgelost. Het Amerikaanse Nebia ontwierp een wel heel bijzondere douche. De designkop bespaart 70% water.

Met de Nebia was je jezelf net zo goed schoon als met een andere douchekop. Het enige verschil is dat je daar 70% minder water voor nodig hebt. Dat betekent overigens niet alleen een besparing op de waterrekening, maar ook op de energiefactuur. Want het warme water dat je niet verbruikt, hoef je ook niet op te warmen.

Het geheim van de Nebia schuilt in het feit dat er geen waterstralen uit de douche komen, maar een dikke nevel. De designdouchekop heeft kleine sproeigaatjes, die ontworpen zijn om het water optimaal te verstuiven. Je krijgt dus geen losse straaltjes zoals bij een andere douchekop, maar een warme wolk water die alles van je afspoelt. Naast de vaste douchekop is de Nebia voorzien van een handsproeier voor die lichaamsdelen waar de nevel niet bij komt.

Nog een pluspunt: de Nebia mag ook gezien worden. Overtuigd van de douche? Dan moet je wel nog even op je honger blijven zitten. Momenteel loopt een testperiode, waarbij de slimme douche al bij bedrijven in Silicon Valley, zoals Google en Apple, hangt. Het grote publiek kan de Nebia reserveren via de website. Kostprijs: 299 dollar of zo’n 265 euro. 

©Nebia