hansgrohe kraan slider
Interieur / Badkamers

Beleef de badkamer van morgen

Persoonlijk ingericht met topproducten op maat, zo zien we onze badkamer vandaag. Als consument zijn we kritischer dan ooit en sluiten we geen compromissen als het op kwaliteit aankomt. Tegelijk willen we dat de badkamer persoonlijkheid uitstraalt en comfort op maat biedt. Dat vertaalt zich in gepersonaliseerd design – met de kleur van je toilet of radiator afgestemd op je interieur – en in technologische innovaties die onze voorkeuren onthouden. Gloednieuw is een douche met ingebouwd fitnessprogramma, waarbij de afwisseling van warm en koud water een relaxerend of net revitaliserend effect heeft.

1 Hansa Emotion Wellfit shower system, wellnessknop met voorgeprogrammeerde doucheprogramma’s
2 Geberit Tuma douchewc, WhirlSpray-douchetechnologie, met afstandsbediening, Rimfree, met verwarmde wc-bril, droogfunctie en geurextractie
3 Vasco Oni O-P radiator, ultradun 8 mm, aluminium, kleur 9802

Altijd verbonden

Je bad op afstand vullen? De temperatuur bijstellen? Of je waterverbruik met een app opvolgen? Kinderspel vandaag. De intelligente technologie met verbinding via tablet of smartphone breidt uit in toepassing en opent een wereld van comfort. Zo sta je continu in verbinding en stuur je je badkamer bij wanneer en waar je wilt.

1 Grohe Aquastop Sense Guard, lekdetector geconnecteerd, met app
2 Honeywell T6 Lyric thermostaat, connectiviteit via smartphone 
3 Bosch 7000i, condensatiegaswandketel, zwart & wit

Geometrische figuren

Onze liefde voor geometrie is nog niet weggeëbd. Strakke lijnen wisselen speels af met vindingrijke vormen en veelhoekige verrassingen. Wat dacht je van een wastafel op vrijstaande zuil, waar metalen deeltjes aan het porselein zijn toegevoegd voor keramische kunst met achthoeken? Geometrische patronen duiken trouwens overal op, zelfs in douchebakken.

Ook opvallend: ronde vormen zijn terug van weggeweest en vinden vlot hun weg in de badkamer – van gebogen kranen over cirkelspiegels tot ronde baden.

1 Villeroy & Boch Subway Infinity douche, porselein met print
2 Villeroy & Boch Octagon vrijstaande lavabo, 400, TitanCeram, wit met Mocha-leder
3 Ethnicraft ronde spiegels, doorsnee 90 en 120, eik natuur, zwart & wit metaal
4 XonYX Allure bad doorsnee 1400, solid surface, wit & RAL-kleuren

Duurzaam design

Met de toenemende vergrijzing stemmen steeds meer badkamerproducenten hun producten af op een ouder publiek. Inloopdouches en wc’s met sproeisysteem zijn intussen bekende voorbeelden van duurzaam design. Deze wc’s worden nu ook uitgebracht met minder opties waardoor ze toegankelijk worden voor een breder publiek. Nieuw is de eerste wc met doorlopende softclose-scharnier, wat meer stabiliteit garandeert voor rolstoelgebruikers. Ook wastafels en –meubels worden steeds vaker modulair ontworpen. Zo kan je de wastafel verlagen (met extra uitsparing voor rolstoel), een kastje verschuiven of een tablet toevoegen voor maximaal comfort op lange termijn.

1 Pressalit Solid Pro D-shaped wc-bril, doorlopende softclose-scharnier, wit antibacterieel 
2 Burgbad Sana Plusmeubel met beweegbare elementen, rolstoeltoegankelijk 
3 Geberit Tuma douchewc, WhirlSpray-douchetechnologie,met afstandsbediening, Rimfree, met verwarmde wc-bril, droogfunctie en geurextractie

Metaalkleuren

Chroom is aan een sterke revival bezig en sowieso goed voor negen op de tien gekozen badkamerkranen. Daarnaast duiken steeds meer metaalkleuren op en speelt roségoud een hoofdrol. Deze kleuren lenen zich dan ook perfect om persoonlijke accenten te leggen in de badkamer – van kraan tot radiator. Heel subtiel ook in combinatie met luxueuze materialen.

1 Nobili Up, eengreepsmengkraan, zwart
2 Hansa Designo, eengreepsmengkraan, roségoud 
3 Axor by Phoenix design, Uno Zero, eengreepsmengkraan, keramische binnenwerk, brushed nikkel & polished brass
4 ZehnderCharleston, kolomradiator, tecnoline metaalkleur