Interieur / Afwerking

Zo zag je een deur nog nooit opengaan

Kan een voorwerp dat je dagelijks gebruikt je toch nog verbazen? Ja, maar dan moet er iets bijzonders mee gebeuren. De Evolution Door van Klemens Torgller bewijst deze stelling. Dit is immers niet zomaar een deur, maar wel eentje die al zwevend opengaat. 

De Evolution Door is geen gewone deur, een schuifdeur of een draaideur, maar een deur die op een bijzondere manier opent. Ze valt hiervoor terug op een nieuwe techniek met verschillende scharnierpunten. Hierdoor ontstaat er een andere manier om een deur te openen: zijwaarts in twee en omhoog (of omlaag).

Dankzij de vernuftige scharniertechniek helpt de zwaartekracht je om de Evolution Door te openen. Het sleutelprincipe is een balans in verticale positie. In een deur die uit twee delen bestaat, zorgt de zwaartekracht ervoor dat de ene helft roteert. De fysische kracht wordt doorgestuurd en daardoor gaat ook de tweede deurhelft bewegen, tegen de zwaartekracht in. Met een kleine aanraking gaat de deur al open.

De deur van Torgller  heeft dezelfde functie als elke andere deur, maar geeft wel een nieuwe kijk op het fenomeen deur. De kamer krijgt er ook meteen een andere look door. Er zijn trouwens meerdere designs van de deur mogelijk, gaande van staven tot driehoeken.

©Torggler