zinsser wide
Interieur / Afwerking

Weg met die vlekken

Al eens geprobeerd om een roetvlek – na het afbreken van een oude schoorsteen – of de restanten van een vochtvlek op de muur weg te verven? En, hoe lang bleef de vlek verstopt achter de verflaag? Nooit echt lang, want dat is een vervelende eigenschap van dit soort vlekken. Verfproducent Zinsser maakt wel voor eens en altijd komaf met dit soort vlekken met zijn nieuwe watergedragen primer Bulls Eye -1-2-3 Plus. 

Oppervlakte-actieve stoffen

De nieuwe primer is gebaseerd op kationische polymeertechnologie. Een kationische stof is een oppervlakte-actieve stof. 

Bijzonder hieraan is dat ze de eigenschap heeft de oppervlaktespanning van een vloeistof te verlagen. Daar zit net de clou bij het verbergen van wateroplosbare vlekken. Die zijn net als watergedragen verven negatief geladen. Denk daarbij aan nicotine, graffiti, vetten, harsen, rookschade of asfaltvlekken. 

Dankzij de kationische polymerisatie is de primer van Zinsser positief geladen en kan hij de wateroplosbare vlek wel isoleren.

Goede hechting

De primer Bulls Eye 1-2-3 Plus is geschikt voor binnen en buiten. De hechtprimer isoleert niet alleen de vlekken, maar is heel waterbestendig en heeft een bijzondere hechting op vrijwel alle ondergronden (metaal, hout, pvc, glas, keramische tegels, oude glanzende verf…), zonder vooraf te moeten schuren.

Andere troeven van Bulls Eye 1-2-3 Plus zijn de korte droogtijd (kan na 1 uur worden overschilderd), een buitengewone vloei en een voortreffelijke hechting. Ook fixeert hij poederende ondergronden en sluit hij poreuze oppervlakken af.