led spot cemes wide
Interieur / Afwerking

Verlichting en geluid vanuit het spanplafond

De grote onzichtbare voordelen van spanplafonds? De integratie van technieken zoals verlichting en geluid is perfect mee op te nemen in het verlaagde plafond. Cemes toont de mogelijkheden.

Van inbouwspots tot ledstrips

Gedaan met de eenzijdige verlichting in de leefruimte of de keuken. Het verlichtingsconcept kan creatief aangepakt worden onder een spanplafond. Zowel kleine als bredere spots inbouwen of opbouwen is mogelijk. Bij de inbouwoplossing benut je ten volle het visuele aspect van een strak plafond.  Extra voordeel: nadien kunnen er nog extra lichtpunten gerealiseerd worden.

 “Ledstrips kunnen volledig omheen de omtrek van de ruimte geplaatst worden. Zo is de ruimte meteen sfeervol verlicht. Uiteraard kunnen grote plafondarmaturen opgehangen worden. De lampen hangen namelijk niet aan het plafond, wel aan de structuur onder dit valse plafond”, zegt Karsten Schreurs van Cemes.

Ook een volledig verlicht spanplafond is een optie. Een sterrenhemel in de wellnessruimte, of een deel van een spanplafond dat het keukeneiland uitlicht. 

Geluid overal in huis

In eender welke ruimte in huis is het fijn het stereogevoel te ervaren: de keuken en leefruimte, maar zeker ook in de badkamer, of een aparte wellness- of sportruimte. Kortom: muziek is overal in huis een aanrader. Karsten Schreurs: “Belangrijk is om te bepalen waar het geluid precies moet komen. De integratie van de speaker gebeurt niet in het midden van de kamer, wel op uitgelezen punten.”
“Het gaat vandaag om meer dan de radio aanzetten? Met bluetooth kun je jouw eigen geselecteerde muziek doen weerklinken. Met een druk op de afstandsbediening wijzig je het volume of de song.”

Heb je al een surround systeem in huis? Geen probleem, het is mogelijk om het bestaande geluidsysteem te integreren.

Andere technieken

Onder het spanplafond kunnen ook tal van andere technieken zoals ventilatieleidingen weggestopt worden. Bij een nieuwbouwwoning en grote renovatie ben je namelijk verplicht in ventilatie te voorzien. Het verlaagde plafond biedt hier een uitweg.

Ook nadien een extra techniek zoals een alarmsysteem inpassen, is geen probleem. Het spanplafond kun je losmaken, de leidingen voeg je toe.

©Cemes