Interieur / Afwerking

Van leer trekken

In huis omringen we ons graag met natuurlijke materialen. Meer dan ooit kiezen we voor materialen die ons met de natuur verbinden zoals hout, kurk, …. Met de collectie Leather Cork verrast Santana met een collectie kurkwandbekleding met een toplaag van gerecycleerd leder. De grote rechthoekige wandtegels van deze in het oog springende eco collectie combineren een 2 mm dikke onderlaag van kurk met een 2 mm dikke toplaag van gerecycleerd echt leder - reststukken van de verwerking van leder.

Ben je op zoek naar een originele accentwand in de leefruimte of naar een stijlvolle afwerking voor een slaapkamerwand? Is je dressing aan een luxueuze restyling toe? Hou je van een decoratieve blikvanger voor de traphal? Dan is Leather Cork iets voor jou. De wandcollectie is beschikbaar in 4 dessins - slang, struisvogel, krokodil en fijn leder – en in 9 verschillende kleuren - van oker tot donkerbruin, en van bordeaux tot zwart. Voor welk motief of kleur je ook kiest, deze bekleding geeft karakter aan je wanden.

Zoek je een klein accent met groots effect?  Dan is Leather Cork als bekleding voor de vensterbank en raamomkasting een aanrader.

Aangenaam warm

Dankzij de onderlaag van kurk geniet je ook van de thermisch en akoestisch isolerende eigenschappen waarover kurk van nature beschikt. Een kubieke centimeter kurk bestaat uit 40 miljoen cellen die gevuld zijn met lucht. Doordat de kurkcellen de omgevingstemperatuur snel opnemen en lang vasthouden, is kurk steeds aangenaam warm. Daarnaast is kurk van nature ook geluiddempend. De wandbekleding Leather Cork absorbeert trillingen en zwakt geluiden af – ideaal voor wie van rust houdt.

Leather Cork is geschikt voor elke ruimte in de woning, behalve voor de keuken en de badkamer. De tegels (61 x 45 cm) kunnen zowel in horizontale als in verticale richting worden geplaatst. De plaatsing kan je overlaten aan een vakman. Een handige Harry kan echter ook zelf aan de slag gaan. Om een piekfijn resultaat te bekomen, is het belangrijk dat je de tegels op een perfect egale ondergrond verlijmt. Mits je vooraf een bijkomende egalisatielaag aanbrengt, kan je Leather Cork ook bovenop een bestaande wandbekleding plaatsen.

De aanbevolen verkooprijs van de wandbekleding Leather Cork  bedraagt 78,43 euro/m², exclusief 6 of 21% btw en plaatsing.