slider
Interieur / Afwerking

Trendkleur 2018

Een verfijnde, onverwacht neutrale kleur die tegemoetkomt aan het groeiende verlangen naar comfort, privacy en hoop. Decoreer jouw huis met deze vernieuwende neutraal grijze NCS-kleur, S 7010-R70B, de trendkleur van het jaar 2018.

Volgens de PPG kleurenexperts draagt deze donkergrijze kleur, met een ondertoon van het diepste indigo, een boodschap uit van autonomie, bewegingsvrijheid en hoop uit. Iets dat veel mensen vandaag de dag steeds meer zoeken. Het is vergelijkbaar met de zoektocht naar die smoking of dat zwarte jurkje dat u op het lijf geschreven is. Zo is ook deze kleur verfijnd, gezocht en tijdloos.

Veelzijdige kleur

De trendkleur van het jaar, S 7010-R70B, werkt als een zwart gordijn, waardoor decoratieve elementen of meubels in jouw interieur in het middelpunt van de belangstelling komen te staan. Het is een uitgebalanceerde mix van zwart en indigo, twee klassieke tinten. Zwart creëert de stilte die we wensen in deze wereld waar informatie massaal op ons afkomt, terwijl indigo staat voor mogelijkheden en diepe hoop.
Gebruik de kleur op een muur of plafond in matte afwerking, of in hoogglans op een trap die natuurlijk verlicht wordt. Op kasten, binnen- en buitendeuren en andere ondergronden, als accentkleur of een volledige muur waar het licht op valt. De veelzijdige donkergrijze kleur kan ook kracht en een moderne luxe uitstralen in interieurs met veel wittinten of pastelkleuren.

De kleur werd unaniem geselecteerd door meer dan 20 kleurstylisten en –experts van PPG uit de hele wereld. Elk vanuit hun eigen specialisaties als consumentenelektronica, bouw en decoratie, auto-industrie en ruimtevaart. Alle inzichten en ontwikkelingen in deze markten werden uitvoerig bestudeerd en geëvalueerd om zo een kleur te kunnen kiezen die tegemoet komt aan de behoeften en reflectie in zich heeft van wat de mensen echt bezig houdt.

Zwarte en donkergrijze kleuren worden vaak gezien als een afwezigheid van kleur. In combinatie met andere kleuren kan een donkergrijze kleur juist meer kleur en karakter geven aan een interieur. Het kan een interieur opnieuw tot leven wekken.

Online tool

Bekijk zelf hoe de trendkleur van het 2018 het best tot zijn recht komt in jouw interieur of zelfs buiten op een gevel, deur of raam, via de online kleurentool Sigma Colour Viewer. Je laadt er gewoon een foto van uw interieur op, je kiest waar je de kleur wil toepassen en ziet onmiddellijk het effect van deze kleur op het interieur.