eventueel slider
Interieur / Afwerking

Thermoforming creëert 3D behang

Klaar voor een échte uitdaging? De nieuwe 3D-collectie van Arte tovert je muren om tot een waar spektakel. Met deze gewaagde muurbekleding creëer je diepte, waardoor een optische illusie ontstaat. En dat in allerlei stijlen, van een strak lijnenspel tot de look van antieke paneeldeuren.

Voor deze collectie Spectra waagt Arte zich nogmaals aan 3D-muurbekleding, met gebalanceerde patronen en kleuren die in elk interieur een plaats vinden. De combinatie van het 3D-reliëf, het patroon en de kleur oogt altijd evenwichtig. 

Voor het maken van de 3D-collecties gebruikt Arte een innovatieve techniek: thermoforming. Door middel van warmte wordt een vorm in een stof geperst, die ook na de afkoeling zichtbaar blijft. Dankzij die techniek ontstaat een duidelijk reliëf dat een 3D-effect oplevert, terwijl de stof toch soepel en zacht blijft. Spectra heeft bovendien de zachte look van suède, wat zijn aaibaarheidsfactor meteen verhoogt. Ook handig is dat de muurbekleding een positieve invloed heeft op de akoestiek in de ruimte. Dat betekent een pluspunt voor je comfort, maar ook voor de toepassingsmogelijkheden. Zo kan Spectra perfect dienen voor plafonds of scheidingswanden. 

Vlechtwerk

Je muren lijken wel ingevlochten met Cannage. Het dessin werd niet voor niets naar dat ambacht vernoemd. Het typische vlechtwerk van stoelenmatters is heel herkenbaar. De ingewikkelde, gelaagde lijnen houden je aandacht vast. De techniek doet denken aan natuurlijke materialen als rotan of riet.

Tegeltje tegeltje aan de wand

Met Carrelage hoef je geen grote werken te verrichten om tegels op de muur te plaatsen. Zoals de naam al doet vermoeden, komt dit dessin heel dicht in de buurt van authentiek tegelwerk. Het afwisselende patroon brengt de driedimensionale look op een speelse manier in huis.

Antieke charmes

In het warme, charmante dessin van Caisson herken je overduidelijk een typische antieke paneeldeur. De stijl doet denken aan oude Britse bibliotheken. Een ideaal patroon om in 3D-reliëf te ontwikkelen. Caisson bestond al onder de collectie Intrigue, maar kreeg onder de collectie Spectra nieuwe kleurvariaties. Ook het gebruikte textiel is anders: waar het dessin bij Intrigue een gladde, zijdeachtige feel heeft, krijgt het bij Spectra de streelzachte look van suède.