slider
Interieur / Afwerking

Mobiele plantenwand

Sempergreen heeft een nieuw lid binnen haar verticale tuinen-familie: de LifeMCC, ofwel ‘Movable Climate Changer’. De LifeMCC is het ideale mobiele plantsysteem om energie en leven in een ruimte te brengen. Een innovatief design waarmee een kamer of open ruimte in een handomdraai een totale metamorfose ondergaat. Of je nu op zoek bent naar een unieke manier om meer groen in huis te halen of naar een praktische oplossing om een ruimte te scheiden: met de LifeMCC kun je letterlijk alle kanten op.

De LifeMCC is een vrijstaande en verplaatsbare plantenwand die in elke mogelijke ruimte toegepast kan worden als room divider of puur ter decoratie. De wand is enkelzijdig beplant, waardoor het mogelijk is om de achterzijde zelf vorm te geven met bijvoorbeeld reclame. De LifeMCC is voorzien van een geïntegreerd waterreservoir en een automatisch irrigatiesysteem, die de beplanting op gedoseerde wijze voorziet van water en voeding. Hierdoor blijft de plantconditie optimaal en behoudt de gevel het hele jaar door haar groene uitstraling.

Verticale tuinen steeds populairder

Verticale tuinen winnen in rap tempo aan populariteit. Onderzoek wijst uit dat mensen gezonder en gelukkiger worden als ze zich met groen omringen. Dit wordt ook wel ‘biofilie’ genoemd. Letterlijk: liefde voor de natuur. Het vertegenwoordigt de inherente band die mensen met de natuur hebben. Dit zie je terug in de huidige interieurtrends, waar veel gebruik gemaakt wordt van groen en van natuurlijke elementen.

Creer een gezonde werkomgeving  

Planten zorgen bovendien voor extra zuurstof, filteren schadelijke stoffen uit de lucht en verhogen de luchtvochtigheid. Daarnaast verbeteren ze ook de akoestiek in een ruimte, omdat omgevingsgeluid door de beplanting gereduceerd wordt. Met de LifeMCC creëer je dus automatisch een fijnere en gezondere omgeving om in te werken of te wonen. 

Voor de LifeMCC zijn drie verschillende plantassortimenten beschikbaar met diverse kleuraccenten, zodat ze aansluiten bij uiteenlopende interieurwensen. De beplanting bestaat uit een diversiteit aan planten met luchtzuiverende kwaliteiten, die een gezonde leef- of werkomgeving bevorderen. Daarmee is de LifeMCC een toegevoegde waarde voor elke ruimte; van woonkamer en studio tot kantoortuin en lobby. Het compacte, moderne design zorgt ervoor dat de mobiele groene gevel op eenvoudige en vanzelfsprekende wijze geïntegreerd kan worden in het interieur. De perfecte combinatie van vorm en functie.