Interieur / Afwerking

Luchtzuiverende verf

Je huis opfrissen krijgt een geheel nieuwe betekenis. Er is nu namelijk een verf die niet alleen de uitstraling van de muur of het plafond, maar ook de kwaliteit van uw binnenklimaat verbetert. Dat is nodig, want de lucht binnen is tot tien keer meer vervuild dan buiten, onder andere doordat meubels, bouwmaterialen en tapijten vluchtige organische stoffen – zoals formaldehyde – uitstoten. 

Geen fijn idee, vooral als je bedenkt dat we tegenwoordig steeds meer binnen zijn, in goed geïsoleerde gebouwen met vaak onvoldoende ventilatie. Sigma Air Pure biedt de oplossing in een luchtzuiverende verf met een supermat eindresultaat. Vanaf het moment van aanbrengen filtert de Air Purifying Technology van Sigma tot 70% van de schadelijke formaldehyde uit de binnenlucht en zorgt zo gedurende meerdere jaren voor een beter klimaat in huis, maar ook op kantoor of op school. Een duurzame verf voor een fris huis – zowel qua kleur als qua lucht.

Lucht-verf-frisser

Luchtvervuiling iets dat alleen buiten voorkomt? Integendeel. Ook binnenshuis is het aan de orde. Formaldehyde is, in een verhoogde concentratie, een van de meest schadelijke stoffen in de binnenlucht. Het wordt uitgestoten door materialen als spaan- en vezelplaat, meubilair, tapijt en interieurstoffen, en is daardoor in meer of mindere mate in alle woningen aanwezig. De gemiddelde concentratie in Belgische huizen is 30 μg/m³, terwijl er bij concentraties boven 10 μg/m³ [¹] al sprake is van een verhoogd risico dat uiteindelijk kan leiden tot hoofdpijn, irritatie van de luchtwegen en zelfs astma. Sigma Air Pure filtert formaldehydemoleculen uit de lucht en neutraliseert ze. Afhankelijk van de oppervlakte van de ruimte en de aanwezige concentratie formaldehyde, zorgt de Air Purifying Technology meerdere jaren voor een betere luchtkwaliteit. Vanaf nu begint een beter binnenklimaat bij de verf.

 

Innovatie op basis van plantaardige grondstoffen

Sigma Air Pure is niet alleen beter voor een schoner binnenklimaat op microniveau, ook op macroniveau levert het een positieve bijdrage aan het klimaat. Het DSM bindmiddel Decovery® dat gemaakt wordt van hernieuwbare bronnen zoals zaden en planten, vormt de basis voor Sigma Air Pure. Deze natuurlijke materialen vervangen een groot deel van de fossiele ingrediënten die traditioneel het bindmiddel vormen van verf, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en prestaties.

Samen met Sigma hebben de technologen van DSM, Decovery® zo samengesteld dat het aan de specifieke behoeften voldoet die PPG voor ogen heeft voor Sigma Air Pure. Decovery® ondersteunt en versterkt als duurzaam en plantaardig bindmiddel de kwaliteiten van Sigma Air Pure. Door fossiele grondstoffen te vervangen met natuurlijke grondstoffen wordt de verf- en bouwindustrie steeds duurzamer. Maar ook de verpakking van Sigma Air Pure draagt haar steentje bij en is gemaakt van 100% gerecycleerde materialen.

Gebruik & verkrijgbaarheid

Sigma Air Pure is een hoogwaardige watergedragen muurverf met een luchtzuiverende werking. Dit product is geschikt voor het mooi afwerken van wanden en plafonds, en is verkrijgbaar in alle vermengbare kleurtinten bij de verfspeciaalzaken.