buzzispace buzzipleat 07 slider
Interieur / Afwerking

Geluidsabsorberend paneel

Samen met de designers van 13&9 presenteert BuzziSpace de BuzziPleat. Het geluidsabsorberende paneel, met de vorm van een molensteenkraag en gemaakt volgens oude modetechnieken, zorgt niet alleen voor een goede akoestiek. Je kun de muur- of plafondplaat ook combineren met een lichtbron.

BuzziPleat viel al in de prijzen tijdens de NeoConbeurs in Chicago. Het ontwerp ontving er in juni de HiP-award in de categorie Accessories, naast de Contract Magazine’s Best of NeoCon Award. Het won ook de Merit Award for acoustics in het kader van het Product Innovations awardprogramma van Buildings.

Akoestiek en verlichting zijn weinig tastbare, maar steeds belangrijker componenten van een geslaagd project. BuzziSpace biedt al bijna tien jaar originele akoestische oplossingen om van elke ruimte een gezonde en vrolijke werk- of leefomgeving te maken. Het nieuwste ontwerp van het merk, de BuzziPleat, is hier een schoolvoorbeeld van. Het paneel voor muur of plafond vormt zowel een licht- als een geluidsoplossing.
 

Mode en akoestiek verenigd in één ontwerp

BuzziPleat heeft veel weg van hét it-item uit de renaissance: de molensteenkraag. De designers van 13&9 inspireerden zich inderdaad op oude naaitechnieken zoals smok- en plooiwerk. Daarmee kon je – in de tijd dat elastiek nog niet beschikbaar was – toch comfortabele kleding maken met de nodige souplesse en rek. Door die naaitechnieken toe te passen op het stugge BuzziFelt, krijg je een materiaal dat zich plooit tot een complexe architecturale vorm die geen interne ondersteuning nodig heeft. Bovendien blijft het paneel op die manier opvallend licht, wat voordelen biedt bij de montage.    

De architecturale plooien maximaliseren de geluidsabsorberende oppervlakte en vormen zo een uitzonderlijke akoestische oplossing. Laat je BuzziPleat pendelen, dan kun je die ook combineren met een lichtbron. Handig bijvoorbeeld boven een tafel of zitplek.  

Twee modellen, twee groottes, veel kleuren

De collectie bestaat uit twee modellen: de BuzziPleat Ripple en de BuzziPleat Edel. Beide kun je zowel laten pendelen aan het plafond als bevestigen aan de muur. Elk model is ook beschikbaar in twee afmetingen: met 100 of 150 cm doorsnede.

BuzziPleat is verkrijgbaar in BuzziFelt (OffWhite, StoneGrey, Lime of Antracite), de afwerkingsdraad is OffWhite of Black. Optioneel kun je de BuzziPleat doubleren met een extra stof voor meer kleur- en afwerkingsmogelijkheden. 

Richtprijs: vanaf € 749, btw niet inbegrepen.

Wat het effect is van BuzziSpace, hoor je in dit filmpje