cemes spanplafond slider
Interieur / Afwerking

Een spanplafond, dé oplossing voor een akoestisch en esthetisch plafond

Meer ruimtegevoel, meer licht of meer technische mogelijkheden: een spanplafond is ideaal als plafondafwerking, of het nu om nieuwbouw of renovatie gaat. Het is in een mum van tijd geplaatst. Cemes toont aan dat een spanplafond werkelijk in elke ruimte kan.

Een spanplafond is een gespannen doek die als verlaagd plafond dienstdoet. Het is een perfect alternatief voor gyproc, een werkje dat langer duurt.  Er moet namelijk niet gekapt of gebroken worden om het spanplafond aan te brengen. Gyproc zou ook wel durven uitzetten en dan weer inkrimpen bij schommelende temperaturen. Een spanplafond heeft hier geen last van, net zo min als van vocht of condensatie. Een spanplafond biedt de mogelijkheid een oorspronkelijk plafond weg te stoppen, of om er technieken zoals geluid of verlichting in onder te brengen.

Van keuken tot zolder

Een spanplafond integreren kan in elke ruimte van je woning: van de keuken en de leefruimte over de badkamer tot de zolder en veranda, maar ook in een hal of toilet. Zelfs in ruimtes met daklijnen is een spanplafond probleemloos in te zetten. Een spanplafond omspant ook perfect hindernissen zoals een dampkap boven een keukeneiland, een schoorsteenwand in een living of dakramen op de zolder.

Ook naar verlichting toe biedt het eindeloze mogelijkheden: van inbouwspots of ledstrips rondom de ruimte tot een grote plafondarmatuur in het midden van de ruimte. Voor barsten en scheuren hoef je geen vrees te hebben. Het spanplafond is overigens gemakkelijk te onderhouden.

Akoestiek verholpen

Last van geluiden die nazinderen of een storende galm in huis? Dan biedt het spanplafond ook voor dit probleem een oplossing. Houtskeletbouw of strakke ingerichte woningen zonder geluidsabsorberende materialen zoals gordijnen of tapijt durven storende geluiden opleveren.  Ook bij hogere plafonds – vaak in de bestaande smalle, diepe rijwoningen in de stad – hebben de bewoners wel eens last van galm. Zowel voor renovaties als nieuwbouw kan zo’n akoestisch spanplafond soelaas bieden.

Geluiden van een bovenliggende verdieping wegwerken, kan met behulp van noppenschuim in de plafondstructuur. Een vervelende akoestiek verhelpen, kan met een akoestisch spanplafond, bestaande uit microperforaties.

Cemes toont je op Bouwinnovatie graag zijn afwerkingen. Kom langs of maak een afspraak: 011 210 915 of info@cemes.be. Of vraag meteen offerte aan.