Interieur / Afwerking

Blikvangers van spanplafonds

Meer ruimtegevoel, meer licht of meer technische mogelijkheden: een spanplafond is ideaal als plafondafwerking, of het nu om nieuwbouw of renovatie gaat. De extra troef? Het is in een mum van tijd geplaatst.  Cemes toont graag enkele van hun realisaties. 

Een spanplafond is een gespannen doek die als verlaagd plafond dienstdoet. Het biedt de mogelijkheid een oorspronkelijk plafond weg te stoppen, of om er technieken zoals geluid of verlichting in onder te brengen. Tegelijk laat het je toe om thermisch en akoestisch te isoleren. Er moet namelijk niet gekapt of gebroken worden om het spanplafond aan te brengen. Het is een perfect alternatief voor gyproc, wat meer werken met zich meebrengt.

Gyproc zou ook wel durven uitzetten en dan weer inkrimpen bij schommelende temperaturen. Een spanplafond heeft hier geen last van, net zo min als van vocht of condensatie. 

Van keuken tot zolder

Een spanplafond integreren kan in elke ruimte van je woning: van de keuken en de leefruimte over de badkamer tot de zolder en veranda. Zelfs in ruimtes met daklijnen is een spanplafond probleemloos in te zetten. Een spanplafond omspant ook perfect een keukeneiland, een schoorsteen in een living of dakramen op de zolder.  Verlichtingsarmaturen ophangen is geen enkel probleem, net als het plaatsen van inbouwspots of ledstrips. Voor barsten en scheuren hoef je geen vrees te hebben. Het spanplafond is overigens gemakkelijk te onderhouden.

Maak kennis met Cemes op Woonestetika

Nog meer troeven van spanplafonds ontdekken? Liesbet en Karsten van Cemes staan je graag te woord op Woonestetika in Genk, van zaterdag 28 oktober tot en met 5 november.
Of loop eens binnen in hun toonzaal: Hasseltweg 505, Genk.
Bel 011 21 09 15 of stuur een mail voor vrijblijvende informatie.