cemes veranda spanplafond wide
Interieur / Afwerking

Beleef jouw tuinkamer comfortabel

Kleuren in de tuin, knoppen aan de bomen en de zin om buiten te zijn: de lente is in het land. Al die lentepracht maakt ons oprecht blij. Zeker als we hier volop van kunnen genieten in een gezellig ingerichte veranda of tuinkamer. Eentje waarin het aangenaam vertoeven is, zonder al te sterk schommelende temperaturen. 

De veranda’s van vandaag zijn geen glazen serres meer. Ze verschijnen in een constructie met glazen wanden en een plafond met lichtstraat of –koepel. 

Een geïntegreerd spanplafond is een waardige oplossing ter afwerking. Zo’n spanplafond is perfect bestand tegen de hoger oplopende – of dalende – temperaturen. 

Karsten Schreurs van Cemes: “Vaste materialen zoals gyproc durven wel eens uit te zetten en dan weer inkrimpen bij schommelende temperaturen. Een spanplafond heeft hier geen last van, net zo min als van vocht of condensatie.” 

Een extra voordeel bij het spanplafond ligt bij het mooie geheel. Ook rondom de lichtkoepel of lichtstraat in het dak sluit het spanplafond naadloos aan. 

Tuinkamers gespot

Een ware tuintrend zijn de prachtige tuinkamers die los in de tuin hun plaats krijgen. In zo’n tuinkamer staat genieten voorop: als loungeruimte met tuinbar, snookerruimte, buitenkeuken… Of waarom niet, werken in de tuin? Een kantoor in de tuinkamer behoort tot de opties. Ideaal om in dit paviljoen een spanpafond met geïntegreerde verlichting en geluid te laten uitwerken. 

Investeren in een tuinkamer doe je wel doordacht, net omdat we er onze vrije tijd in doorbrengen. Een stevige constructie met glas zodat u kunt genieten van aangename warmte en het uitzicht op je tuin. Maar denk ook aan de noodzakelijke isolatie en technieken. (Infrarood)verwarming, verlichting en geluid (speakers) kunnen perfect mee opgenomen worden in het spanplafond.