junkers bosch verwarming online plattform ios app04
Bouwen / Verwarming

Zet je verwarming op het net

Onze smartphone en tablet, zelfs tv en koelkast zijn vandaag met internet geconnecteerd. Verwarmingsproducent Junkers-Bosch trekt die filosofie ook door naar zijn verwarmingstoestellen. Dat biedt een wereld aan ongeziene mogelijkheden voor de gebruiker en de installateur. 

Als gebruiker kun je eender waar ter wereld en op welk moment dan ook je verwarmingsketel aansturen. Met de nieuwe, zelflerende thermostaten van Junkers-Bosch is het zelfs mogelijk dat de thermostaat jouw leefgewoonten intuïtief aanleert en overneemt voor de sturing van de verwarming. De thermostaat werkt met aanwezigheidsdetectie. Bij afwezigheid kan de controller de verwarming een signaal geven dat hij het wat minder mag doen. En omdat de thermostaat jouw leefgewoonten aanleert, weet-ie dat je omstreeks 17 uur thuis bent. Hij zorgt er dus voor dat de temperatuur tijdig op comfortniveau is. De link met het internet maakt het tot slot eenvoudig om de instellingen van de verwarming af te stemmen op de weersverwachtingen. 

 

Levenslijn

De connectie met internet is als het ware een levenslijn tussen de verwarming en de installateur. Met een aangepast softwarepakket kan de installateur het verwarmingstoestel van bij hem op kantoor of onderweg op de tablet monitoren. Hij krijgt daarbij een historiek van alle gebeurtenissen. Wanneer zich een probleem met uw verwarming voordoet, krijgt de installateur hier meteen een verwittiging van op zijn scherm. Hij kan daarbij ook meteen aflezen wat de mogelijke oorzaak van het probleem is. Zo kan hij u contacteren voor een interventie en meteen de juiste materialen meebrengen of indien nodig bestellen bij een Junkers-groothandel. Voor u betekent dat dus ook dat u niet meer hoeft te bellen naar de installateur en vervolgens moeilijke vragen krijgt voorgeschoteld waarop u het antwoord meestal niet kent.

 

Toestemming

Maak je ook geen zorgen. De installateur krijgt alleen online toegang tot de verwarmingsinstallatie als je hem daar de toestemming toe gegeven hebt. Daarbij kun je ook de rechten aangeven (lezen of toegang in de programmatie).