infralia infrarood verwarming heater terras zwembad gaea
Bouwen / Verwarming

Gebruiksvriendelijke Infraroodverwarming

Verwarming voor binnen en buiten, de Gaea neem je gemakkelijk mee van het terras naar de leefruimte, en weer terug. Met een verwarmingsbuis van een meter, is de Gaea in staat een grote oppervlakte te verwarmen. Doordat de omgeving niet verwarmd wordt, dringt dit type verwarming binnen diep tot in je lichaam.

De heater is bestand tegen zware regen, sneeuw of spatten aan elke kant van de Heater.Het klik-in systeem voor het verwarmingselement (gepatenteerd) maakt de vervanging van het verwarmingselement zeer eenvoudig, zonder dat een gekwalificeerde elektricien nodig is, en garandeert zo een lange levensduur.

Carbonvezel verwarmingstechnologie

Doordat er geen opwarming van lucht, metaal of water plaatsvindt, is de Gaea geschikt voor het verwarmen van mensen. De warmte waait bovendien niet weg onder invloed van de wind.
Een lage gloed verwarmingselement is voorzien. Dit is het eerste carbonvezel verwarmingselement met een lage gloed die zorgt voor een zachte, gezonde en intense verwarming, in tegenstelling tot andere bestaande halogeenlampen of goudlampen. Met een 130° verwarmingshoek en 3,5m reikwijdte voor de verwarming kan een oppervlakte tot 20m² en meer verwarmd worden.

Gemakkelijke bediening

Een timer van 4 uur stelt de precieze opwarmtijd in die nodig is. Elke functie wordt aangegeven door een pilootlicht met verschillende kleuren voor een gemakkelijke herkenning. Een ingebouwde sensor schakelt de Heater uit voor besparing en veiligheid bij oververhitting. Ingebouwde thermische zekering is voorzien voor de ultieme veiligheid.

Bewegingsmelder

De PIR (Passief Infrarood) besparingsfunctie schakelt automatisch de verwarming uit na 4 minuten als er geen beweging is onder de heater en in het projectiegebied. Door het lichte gewicht kun je de heater gemakkelijk optillen en verplaatsen met behulp van het handvat aan de achterkant.