Bouwen / Verwarming

Stijlvol koelen

Met de warme zomermaanden heb je ofwel al gebruik gemaakt van een goede airconditioning in huis, ofwel zo’n toestel bijzonder hard gemist. Mocht je nog op zoek gaan en een keuze moeten maken. Zeer geschikt zijn de warmtepomp airco’s. Deze koelen de woning snel en efficiënt en dit op een milieu- en energiezuinige manier.
Er zijn verschillende types warmtepomp airco’s op de markt. Zeer populair binnen dit gamma zijn de split airco’s. Deze lucht/lucht warmtepompen hebben een binnenunit om de warmte uit de ruimte te onttrekken en een buitenunit die als motor dient en de warmte afvoert. Met hetzelfde systeem kan men in de winter de woning ook snel opwarmen. Men geniet dus met slechts één systeem het hele jaar door van een aangename binnentemperatuur.

Daikin beschikt over een uitgebreid assortiment split airconditioningssystemen, zowel voor nieuwbouw als voor grote en kleine renovaties. Recentelijk werd het designgamma lucht/lucht warmtepompen uitgebreid met de komst van het gloednieuwe ‘Stylish’ wandmodel. Om in te spelen op de hedendaagse interieurs komt deze speciaal in donkere kleuren en strak afgelijnd op de Belgische markt. Met een diepte van slechts 185mm is deze unit de meest compacte op de markt gebracht.

Niet enkel het stijlvolle ontwerp springt in het oog, ook de geavanceerde technologieën verdienen lof. Zo ervaart men steeds de meest comfortabele luchtstroom dankzij de nieuwe Grid-Eye Sensor. Deze sensor richt de warme of koele lucht specifiek naar de zones waar het nodig is. En omdat het perfecte comfort niet enkel afhangt van de temperatuur maar ook van de luchtvochtigheid, creëert de Stylish een zo optimaal mogelijk evenwicht tussen de temperatuur en luchtvochtigheid in elke ruimte. Samen met zijn geïntegreerde Online Controller, de uitstekende rendementen en het A+++ energielabel is dit toestel het nieuwe neusje van de zalm binnen het energie-en milieubewuste Bluevolution gamma.

Lucht/lucht warmtepompen zitten in de lift

Niet enkel in de zomer kan de temperatuur binnen aardig oplopen. Door de hoge isolatie-eisen bij huidige woningen, komt het probleem van oververhitting, waarbij de temperatuur in huis hoog oploopt, steeds vaker en doorheen het hele jaar voor. De warmte in de huizen geraakt moeilijk weg door de dikke isolatielaag. Een lucht/lucht warmtepomp is ook hier een geschikte oplossing om de woning op temperatuur te houden.