Bouwen / Verwarming

Vloerverwarming in 1-2-3

In de bouw draait alles om gebruiksgemak en snelheid. Daar ligt voor de aannemer de sleutel tot succes om een hoog rendement te halen. Wanneer je als aannemer dan vloerverwarming moet leggen in een renovatieproject kan dat rendement wel eens ver zoek geraken. Doorgaans moeten oude vloeren uitgebroken worden en moet een volledig nieuwe vloeropbouw voorzien worden om de leidingen te kunnen plaatsen. Het Nederlandse Bellboard denkt daar verandering in te brengen met de Norit gipsvezelplaat. 

De gipsvezelplaat herleidt het plaatsen van vloerverwarming tot kinderspel. De plaat is voorzien van voorgefreesde sleuven, waarin de leidingen gemakkelijk in te klikken zijn. De gipsvezelplaten zelf laten zich snel en eenvoudig plaatsen door middel van het schroefloze kliksysteem. Eenmaal de leidingen geplaatst, worden ze afgewerkt met een egalisatielaag en 24 uur later is de vloer klaar voor eindafwerking.

Het systeem vraagt een minimale opbouwhoogte. Daardoor leent het zich uitstekend om in bestaande woningen te plaatsen zonder dat de volledige vloeropbouw uitgebroken moet worden.

De gipsvezelplaten zijn sterk, onbrandbaar en temperatuur regulerend. Bovendien zijn ze bruikbaar in vochtige ruimtes.

©Bellboard