Bouwen / Verwarming

Verwarming zoals u ze nog nooit zag

Verwarmingstoestellen zijn, in tegenstelling tot de jaren stillekes, niet langer lelijke, kolossale dingen die men het liefst van al verstopt achter gordijnen of meubels. Integendeel… Het design van verwarming vergt almaar meer esthetiek, het moet mooi zijn, een deel van de kamer. De geweven verwarming van designers van de Franse designerschool ENSCI neemt daarbij het absolute voortouw.

De verwarming van ENSCI bestaat uit stukken aan elkaar geweven porselein. Die stukjes worden met behulp van een verwarmingskabel op hun plaats gehouden. Waarom porselein? Het aardewerk houdt de warmte vast en is bovendien een uitstekende warmtegeleider. Door de geweven structuur zit er veel lucht tussen de porseleinstukjes waardoor die optimaal en snel verwarmd wordt.

Verwarming én decoratie

Met de geweven verwarming wilden de designers van ENSCI niet alleen een degelijke warmtevoorziener op de markt brengen, het element moest ook een esthetische functie hebben. Iets waar ze zeker in geslaagd zijn. Door met verschillende kleuren en kleurschakeringen te werken, verandert de porseleinen verwarming in een ongezien decoratiestuk. Geen oubollige schilderijen of melige fotokaders meer tegen de muur, maak plaats voor de geweven verwarming…

©Les ateliers Ensci